Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Φόρτιση που;

Για ορισμένους είναι μία απλή ερώτηση, ωστόσο για όσους ξεκινούν τώρα το ταξίδι τους στην ηλεκτροκίνηση, η φόρτιση τους αγχώνει.

Το δίκτυο φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα ολοένα μεγαλώνει, όπως και ο συνολικός αριθμός τους. Άλλωστε, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το μέλλον. Ας δούμε που μπορεί να γίνει η φόρτιση του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου με άνεση. Γιατί μόνο έτσι μπορείτε να το χαίρεστε σε καθημερινή βάση και απροβλημάτιστα!

Στο σπίτι

Η πλέον εύκολη και βολική λύση για όσους έχουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην κατοχή τους, είναι η οικιακή φόρτιση. Τι πιο απλό από το να επιστρέψει κάποιος στην οικία του, να βάλει το αυτοκίνητο στην πρίζα και μέχρι το πρωί να έχει… φουλάρει.

Βέβαια αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη θέσης στάθμευσης για τον κάτοχο, ο οποίος θα έχει προνοήσει να έχει wallbox για επιταχύνει τη φόρτιση. Βέβαια στα νέα κτίρια συνήθως υπάρχει πρόβλεψη για τοποθέτηση ταχυφορτιστών. Σαφώς μπορείτε και με την οικιακή πρίζα να φορτίσετε το όχημά σας, απλά θα αργήσει. Αρκετά!

Βραδινή φόρτιση ηλεκτρικών: Κίνδυνος για το δίκτυο

Στο γραφείο

Οι σχετικές φοροελαφρύνσεις που παρέχει το κράτος έχουν στρέψει την αγορά του leasing στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αναμενόμενο λοιπόν, αρκετές εταιρείες να αλλάζουν τον εταιρικό τους στόλο και να προσθέτουν ηλεκτρικά ή plug-in hybrid ως εταιρικά οχήματα για τα στελέχη τους.

Παράλληλα, με την επιλογή των συγκεκριμένων αυτοκινήτων οι εταιρείες ενσωματώνουν και wallbox για τη φόρτιση τους. Είναι μεγάλη ευκολία πριν φύγεις από το γραφείο, το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο να σε περιμένει με τις μπαταρίες γεμάτες.

Επαγωγική φόρτιση χωρίς καλώδια!

Δημόσιοι σταθμοί φόρτισης

Παράλληλα με την αύξηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχουμε και την αντίστοιχη βελτίωση των υποδομών. Πλέον, οι σταθμοί φόρτισης είναι περισσότεροι και έτσι οι κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων έχουν περισσότερες επιλογές φόρτισης και μάλιστα σε περισσότερα σημεία στη χώρα μας.

Όλοι οι Σταθμοί Φόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων

Είναι γεγονός ότι και στους αυτοκινητόδρομους υπάρχουν περισσότεροι σταθμοί φόρτισης, στοιχείο που κάνει ένα ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο πιο εύκολη υπόθεση. Η τεχνολογία εξακολουθεί να μας λύνει τα χέρια, αφού στα smartphones υπάρχουν άπειρες εφαρμογές για να βρείτε τον πλησιέστερο σταθμό φόρτισης.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!