Ηλεκτρικά Audi με… πλατφόρμα της SAIC

Η Audi θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα της SAIC, σε μία νέα συνεργασία που αλλάζει τα δεδομένα.

Ακούστε το άρθρο

Η Audi στην προσπάθειά της να αυξήσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών της αυτοκινήτων στην Κίνα, συνεργάζεται με την SAIC. Οι 2 εταιρείες υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας, με το οποίο η γερμανική φίρμα θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα της κρατικής κινέζικης εταιρείας.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας έγινε πρόσφατα, μετά τις συνομιλίες της Audi με την SAIC, η οποία είναι η μητρική εταιρεία της MG Motors. Οι συζητήσεις που είχαν μεταξύ τους, αφορούσαν σχέδια για την προμήθεια πλατφόρμας ηλεκτρικών οχημάτων από την IM Motors που ανήκει στην κινέζικη εταιρεία.

Η Audi κάνει… ηλεκτροσόκ στο θρυλικό NSU Prinz 4

Audi και SAIC θα έχουν κοινή πλατφόρμα

Πιο συγκεκριμένα, η Audi θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της SAIC που χρησιμοποιούν τα L7 και LS7 της IM Motors. Να σημειώσουμε ότι η εν λόγω πλατφόρμα υποστηρίζει αυτοκίνητα με μεταξόνιο από 2,8 έως 3,2 μέτρα, καθώς και ηλεκτρική αρχιτεκτονική 800 Volt.

Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι η εναλλακτική λύση της γερμανικής μάρκας, για την πλατφόρμα SSP που αναπτύσσει τώρα. Η SSP θα αποτελέσει την βασική πλατφόρμα για τα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Audi, ωστόσο έχει μείνει πίσω. Ο λόγος είναι η καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λογισμικού με την ονομασία E3 2.0.

Audi on Tour Dream Edition: Ανακαλύπτοντας το μέλλον!

Ο αντιπρόεδρος της SAIC Motor, δήλωσε:

«Η χορήγηση αδειών και η κοινή ανάπτυξη, μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, είναι πιθανοί τρόποι συνεργασίας στο μέλλον. Η κινεζική αγορά οχημάτων είναι σε μία πρωτόγνωρη περίοδο μετεξέλιξης της. Θα εμβαθύνουμε τη στρατηγική συνεργασία για να εγγυηθούμε μία κατάσταση αμοιβαίου κέρδους».

Η Audi παρουσιάζει στην Ελλάδα το μέλλον της αυτοκίνησης

Η Audi πρέπει να κινηθεί άμεσα

Τέλος, τον περασμένο μήνα, ο CEO της Audi, Markus Duesmann, δήλωσε ότι η μάρκα θα πρέπει να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων ηλεκτρικών μοντέλων, ειδικά για την Κίνα. Η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα στην κινέζικη αγορά σημειώνει σημαντική αύξηση, και η γερμανική μάρκα θα πρέπει να ανταποκριθεί.

Μάλιστα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν ήδη το 25% των πωλήσεων στην κινέζικη αγορά. Για την ιστορία, η Audi πούλησε 3.237 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά της Κίνας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023.

abb_img