Ηλεκτρικά Οχήματα: Έρχονται πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης (;)

Το Αυστριακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας AIT τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης ως πηγή θερμότητας για ηλεκτρικά οχήματα.

Ακούστε το άρθρο

Η αναζήτηση νέων τεχνολογιών για τα ηλεκτρικά οχήματα και τη θέρμανσή αυτών κερδίζει έδαφος, με την ευρωπαϊκή κοινοπραξία MINDED να κυριαρχεί σε αυτόν τον τομέα. Μέσα από το ερευνητικό έργο MINDED, ένας συναρπαστικός κόσμος της τεχνολογίας αναδύεται, με το Αυστριακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (AIT) να ηγείται της προσπάθειας.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο του έργου είναι η ανάπτυξη ηλεκτρικού μίνι λεωφορείου eDaily με βελτιωμένη εμβέλεια κατά 20% σε θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν. Με τη χρήση καινοτόμων πανελ υπέρυθρης θέρμανσης, το eDaily θα έχει αποδοτική θέρμανση που ελαχιστοποιεί την επιβάρυνση της μπαταρίας.

Γαλλία : Μείωση του περιβαλλοντικού μπόνους για ηλεκτρικά οχήματα

Πως λειτουργούν τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης

Σε αντίθεση με τα συμβατικά οχήματα, όπου η θερμότητα προέρχεται από τη σπατάλη του κινητήρα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πρέπει να διαχειρίζονται τη θέρμανση απευθείας από την μπαταρία. Η επιλογή πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης αποτελεί μια πρωτοποριακή λύση που ελαχιστοποιεί τις ενεργειακές απαιτήσεις και διασφαλίζει μεγαλύτερη εμβέλεια.

Apple CarPlay: Μεγάλη αναβάθμιση για ηλεκτρικά οχήματα

Επιπλέον, εκτός από την τεχνολογία υπέρυθρης θέρμανσης, το έργο εστιάζει σε έξυπνα συστήματα κλιματισμού, προβλέψεις συμπεριφοράς οδήγησης και βελτιστοποιημένη μόνωση. Με αυτές τις τεχνολογικές καινοτομίες, η MINDED δεν αυξάνει απλά την απόδοση ενέργειας. Αλλά βελτιώνει την άνεση των επιβατών και του οδηγού.

Με τον συνδυασμό της τεχνολογίας και της καινοτομίας, η MINDED ανοίγει τον δρόμο για την αύξηση της αποδοχής των ηλεκτρικών οχημάτων. Όπως επίσης και την προώθηση μιας πιο φιλικής προς το περιβάλλον κινητικότητας, προς όφελος της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και του κοινού μας μέλλοντος.

H Neta θα παράγει ηλεκτρικά οχήματα στην Ταϊλάνδη

Τέλος, ο ειδικός του AIT Thomas Bäuml, project manager της MINDED, δήλωσε:

«Στόχος μας δεν είναι μόνο να αυξήσουμε την ενεργειακή απόδοση, αλλά και να βελτιστοποιήσουμε την άνεση για οδηγούς και επιβάτες. Ενσωματώνοντας πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης και αναπτύσσοντας έξυπνες διεπαφές χρήστη, δημιουργούμε μια καινοτόμο λύση στον τομέα της διαχείρισης θερμότητας για ηλεκτρικά οχήματα.

 Με αυτόν τον τρόπο, θέλουμε να συμβάλουμε αποφασιστικά στην αύξηση της αποδοχής των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και, συνεπώς, να συμβάλουμε τελικά στη φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία».

Πηγή: Electrive

 

abb_img