Γαλλία : Μείωση του περιβαλλοντικού μπόνους για ηλεκτρικά οχήματα

Η Γαλλία τροποποιεί τον τρόπο διάθεσης περιβαλλοντικού μπόνους για ηλεκτρικά οχήματα, για να βοηθήσει περισσότερα άτομα με λιγότερα χρήματα.

Ακούστε το άρθρο

Η Γαλλία μειώνει το περιβαλλοντικό μπόνους για τα ηλεκτρικά οχήματα, ακολουθώντας μία νέα οικολογική πολιτική. Η απόφαση αυτή έρχεται ύστερα από την απόσυρση μιας άλλης επιδότησης από το Παρίσι.

Πιο αναλυτικά, με βάση το νέο διάταγμα, η υψηλή επιδότηση για νοικοκυριά με υψηλό εισόδημα μειώνεται κατά 20%. Δηλαδή, το μέγιστο ποσό να φθάνει τα 4.000 ευρώ, σε σύγκριση, ενώ πριν ήταν στα 5.000 ευρώ.

Renault Trucks: Ξεκινά η παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών στη Γαλλία

Παράλληλα, η επιδότηση για νοικοκυριά με χαμηλότερο εισόδημα παραμένει στα 7.000 ευρώ. Ωστόσο, υπάρχει αύξηση της επιδότησης για τη μίσθωση μεταχειρισμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά 1.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβαλλοντικής Μετάβασης, Christophe Bechu, η αλλαγή αυτή στο πρόγραμμα στοχεύει στο να βοηθήσει περισσότερα άτομα με λιγότερα χρήματα.

Γαλλία: Μέτρα για… τόνωση της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Πως ορίζει η Γαλλία το περιβαλλοντικό μπόνους;

Πιο συγκεκριμένα, η Γαλλία βασίζει τον περιβαλλοντικό μπόνους της σε διάφορα κριτήρια, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών CO2 και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των υλικών που χρησιμοποιούνται. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στις κινέζικες εταιρείες. Το αποτέλεσμα είναι κανένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευάζεται στην Κίνα να μην λαμβάνει επιδότηση.

Γαλλία: Έτσι θα μπλοκάρει τις επιδοτήσεις για τα κινέζικα ηλεκτρικά

Παρά την αναστολή του προγράμματος χρηματοδοτικής μίσθωσης για ηλεκτρικά οχήματα για χαμηλοσυνταξιούχους, η υποστήριξη των ηλεκτρικών παραμένει υψηλή. Η Γαλλία είναι στο προσκήνιο της οικολογικής μετάβασης και συνεχίζει να προωθεί την υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων μέσω διαφόρων κινήτρων και πολιτικών.

Τέλος, με αυτές τις νέες αλλαγές, η Γαλλια προσαρμόζει την οικολογική της πολιτική με στόχο την ενθάρρυνση της υιοθέτησης των ηλεκτρικών οχημάτων με βιώσιμο τρόπο. Αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα προς τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την προώθηση της καθαρής ενέργειας.

Πηγή: Reuters

 

abb_img