«Ηλεκτρική» αποκάλυψη για το Drako Dragon!

Το ηλεκτρικό τετρακίνητο SUV Drako Dragon ξεκίνησε το ταξίδι του παρέα με 2.000 ίππους και 676 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Ακούστε το άρθρο

Μετά από πολλούς μήνες αναμονή η Drako Motors αποκάλυψε τον «ηλεκτρικό δράκο» της με τους 2.000 ίππους. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία αποκάλυψε το Drako Dragon, το πολυτελές τετρακίνητο SUV που ήρθε για να βάλει φωτιά στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και όχι μόνο. Η αποκάλυψη έλαβε χώρα στο Los Angeles Auto Show.

Το Dragon είναι το δεύτερο μοντέλο που λανσάρει η μάρκα, μετά το GTE των 1.200 ίππων, που κυκλοφόρησε το 2020. Ωστόσο, το GTE χρησιμοποιούσε την πλατφόρμα του Fisker Ocean, ενώ το νέο Dragon έχει κατασκευάσει εξ ολοκλήρου η Drako.

To Drako Dragon ανοίγει τα… φτερά του!

Ξεχειλίζει η… ιταλική φινέτσα 

Αρχικά, τo Drago είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και ζυγίζει 2.254 κιλά. Είναι φινετσάτο και έχει αναπτυγμένη αεροδυναμική. Σε αυτό έχει συμβάλλει η παρέμβαση εξ Ιταλίας, αφού ο υπεύθυνος για τη σχεδίασή του στο παρελθόν ήταν επικεφαλής τμήματος στην Pinifarina.

Το μπροστινό μέρος φέρει μία ανοιχτού τύπου μάσκα, ενώ το κάλυμμα του κινητήρα είναι σχετικά καμπυλωτό και οδηγεί τη ροή του αέρα πάνω από το όχημα. Επιπλέον, δύο εγκοπές στα πλαϊνά του πίσω μέρους διοχετεύουν τον αέρα για μεγαλύτερη κάθετη δύναμη και καλύτερη ροή. Φυσικά, ξεχωρίζουν οι πόρτες gullwing, οι οποίες είναι… τεράστιες.

Το Drako Dragon… «πετάει» φωτιές με 2.000 ίππους!

«Πλούσιο» το εσωτερικό του

Εσωτερικά, η καμπίνα προσφέρει χώρο για πέντε επιβάτες. Επιπλέον, φέρει μία οθόνη 17,1 ιντσών, καθώς και μία μικρότερη οθόνη που προσφέρει τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό. Το τιμόνι ακολουθεί τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό της καμπίνας και διαθέτει διακόπτες για τις διάφορες λειτουργίες του οχήματος.

Ρίχνοντας μία ματιά στο πίσω μέρος της καμπίνας παρατηρούμε ότι υπάρχουν οθόνες για την ψυχαγωγία των επιβατών. Στα πλαϊνά του ταμπλό ξεχωρίζουν δύο μικρές οθόνες, οι οποίες συνδέονται με κάμερες που αντικαθιστούν τους καθρέφτες. Ωστόσο, οι κανονικοί καθρέφτες θα είναι διαθέσιμοι, μέχρι οι κάμερες να λάβουν την απαραίτητη έγκριση.

Το Aehra SUV ανοίγει νέους σχεδιαστικούς ορίζοντες

Με 2.000 ίππους το Drako Dragon και απίστευτη τελική ταχύτητα

Όσον αφορά τα μηχανικά του μέρη, διαθέτει 4 ηλεκτρικούς κινητήρες, οι οποίοι συνδυαστικά παράγουν 2.000 ίππους. Η μπαταρία του έχει μέγιστη τιμή φόρτισης τις 500 kW και μπορεί να φορτίσει από 10% μέχρι το 80% μέσα σε 10 λεπτά.

Επιπλέον, η αυτονομία του φτάνει τα 676 χιλιόμετρα. Ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα. Τέλος, οι παραδόσεις του θα ξεκινήσουν από το 2026, ενώ θα κοστίζει περίπου 300.000 δολάρια.

abb_img