Επιτυχής δοκιμή ασύρματης φόρτισης ηλεκτρικού λεωφορείου στο Ισραήλ

Φανταστείτε να μπορούσατε να οδηγήσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα φορτιζόταν μέσω μιας ηλεκτρικής οδικής υποδομής, ώστε να μην χρειαζόταν να κάνετε στάση για να το φορτίσετε.

Η Electron ανακοίνωσε την έναρξη των δοκιμών λειτουργίας ενός ηλεκτρικού λεωφορείου που φορτίζεται ασύρματα μέσω της ηλεκτρικής οδικής υποδομής της εταιρείας, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Οι δοκιμές γίνονται σε μια σύντομη διαδρομή λεωφορείου στο Τελ Αβίβ, δίνοντας την ευκαιρία στο λεωφορείο να επαναφορτιστεί καθώς κινείται.

Για να γίνει όμως αυτό πραγματικότητα χρειάστηκε να ηλεκτροδοτηθεί ένα τμήμα περίπου 700 μέτρων, μιας διαδρομής δύο χιλιομέτρων, το έργο αυτό ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2020. 

Επιπλέον, εγκαταστάθηκε ένας στατικός σταθμός ασύρματης φόρτισης στον τερματικό σταθμό λεωφορείων του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, δίνοντας τη δυνατότητα στο λεωφορείο να φορτιστεί κατά την επιβίβαση επιβατών.  

Το συγκεκριμένο λεωφορείο διαθέτει ενσωματωμένους δέκτες, που το βοηθούν να αντλήσει ρεύμα από τα πηνία που βρίσκονται ενσωματωμένα στο δρόμο και συνδέονται στο δίκτυο ως πηγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Να τονίσουμε ότι για πρώτη φορά ότι όλη η υποδομή του πηνίου δεν είναι ορατή και όλα τα σημεία φόρτισης κατά μήκος του δυναμικού τμήματος είναι θαμμένα κάτω από την επιφάνεια του δρόμου. Η διαμόρφωση αυτή επιτρέπει την εγκατάσταση σε οποιαδήποτε τοποθεσία.  

Πλατφόρμα διαμοιρασμού ενέργειας

Το έργο αυτό ανήκει σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Τελ Αβίβ-Γιάφο, την εταιρεία Dan Bus και τον αυτοκινητόδρομο Ayalon, χρηματοδοτούμενο από την Ισραηλινή Αρχή Καινοτομίας και το Υπουργείο Μεταφορών.

Η αρχική φάση της δοκιμής περιλαμβάνει τον έλεγχο των πηνίων και του συστήματος παρακολούθησης. Η φάση αυτή έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Οι επόμενες φάσεις των δοκιμών σχετίζονται με το κατά πόσο ένα τέτοιο σύστημα θα λειτουργήσει υπό άλλες συνθήκες, όπως διαφορετικά φορτία ή μεγάλη συχνότητα.

Ιδανικά, η Electron ευελπιστεί να χρησιμοποιήσει το λεωφορείο αυτό για τις μετακινήσεις των φοιτητών του Πανεπιστημίου.  

Διαβάστε ακόμα: Ισραηλινή start-up αναπτύσει μπαταρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων που φορτίζει σε 5 λεπτά

Οφείλουμε να παραδεχτούμε την μοναδική ικανότητα της Electron να παρέχει έναν συνδυασμό στατικής φόρτισης στο τερματικό και δυναμικής φόρτισης, ενώ ταξιδεύει.

Το σίγουρο είναι ότι η τεχνολογία αυτή δίνει πολλές υποσχέσεις, καθώς δεν θα καταλαμβάνει χώρο όπως οι σταθμοί φόρτισης και τα εναέρια καλώδια.

Οι ηλεκτρικές μεταφορές θα βοηθήσουν τις προσπάθειες για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και θα βοηθήσουν τη μετάβαση σε πιο πράσινους τρόπους μεταφοράς.   

Ας παρακολουθήσουμε αυτό το συναρπαστικό βίντεο.

abb_img
spot_img