ΗΠΑ :Το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας από άνεμο και ήλιο

Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια θα καταφέρουν να καλύψουν σχεδόν το 30% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ έως το 2026.

Μια πρόσφατη έκθεση είδε το φως της δημοσιότητας από το Ινστιτούτο για την Οικονομική Ενέργεια και τη Χρηματοοικονομική Ανάλυση (IEEFA) στις ΗΠΑ. Αυτή προβλέπει ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με τη μορφή αιολικής και ηλιακής ενέργειας θα εξοστρακίσουν τον άνθρακα και το φυσικό αέριο από τον χώρο της αγοράς ενέργειας.

Ειδικότερα, αιολική και ηλιακή ενέργεια θα καλύψουν σχεδόν το 30% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ έως το 2026.

Συνεχής ανάπτυξη στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τις ανανεώσιμες πηγές

solar panels homes

«Η Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας αναμένει τώρα ότι οι εγκαταστάσεις σε κλίμακα κοινής ωφέλειας θα έχουν παραγωγή κατά μέσο όρο πάνω από 21.000 MW ετησίως έως το 2026, με κορυφή 25.000 MW το 2023», ανέφερε η IEEFA.

windmills

Μάλιστα, ορισμένες πολιτείες στην Αυστραλία έχουν πλέον περιόδους όπου ολόκληρο το κρατικό δίκτυο παίρνει ενέργεια μόνο από τους ηλιακούς συλλέκτες. Οι οποίοι υπάρχουν στις στέγες των σπιτιών των ιδιωτών.

Διαβάστε επίσης: Η RWE και η ΔΕΗ δημιουργούν κοινοπραξία για την υλοποίηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Καθώς αυτή η επανάσταση προχωρά και στις ΗΠΑ, η ηλιακή ενέργεια μικρής κλίμακας παρήγαγε 41,7 εκατομμύρια MWh ενέργεια το 2020, αύξηση 19% από το 2019.

Αυτή η ανάπτυξη πιθανότατα θα υπάρχει και τα επόμενα χρόνια. Φυσικά, το κόστος θα πέφτει. Ενώ οι ανησυχίες για την αξιοπιστία του υπάρχοντος δικτύου διανομής της ενέργειας θα μεγαλώσουν.

Σε περίπτωση ετήσιας αύξησης 15 % ηλιακής ενέργειας μικρής κλίμακας, ο κλάδος θα παράγει σχεδόν 100 εκατομμύρια MWh το 2026.

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων πιθανότατα θα διαδραματίσει ρόλο «καταλύτη» στις αλλαγές αυτές. Οι πωλήσεις θα σημειώσουν αύξηση. Έτσι θα υπάρχει όλο και περισσότερο ενδιαφέρον για την τεχνολογία V2G.

Πόσοι ηλιακοί συλλέκτες χρειάζονται για να τροφοδοτήσουν ολόκληρο τον πλανήτη;

V2B: Η υπηρεσία που μοιράζει ενέργεια από ένα όχημα προς ένα κτίριο

solar panels home

Η ανταπόκριση στη ζήτηση δεν έχει να κάνει με την άντληση ενέργειας από το όχημα προς το δίκτυο. Αλλά στην ουσία το φορτίο του κτιρίου είναι εκείνο που τελικά σημειώνει μείωση. Υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα να στείλει ενέργεια από την μπαταρία του οχήματος για την εξυπηρέτηση των αναγκών ενός κτιρίου.

Το V2G, είναι μια τεχνολογία υπό συνεχή εξέλιξη που μας δείχνει τι θα έρθει μελλοντικά.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!