Η Ισπανία βάζει τέλος στην παραγωγή ορυκτών καυσίμων το 2042

Η κυβέρνηση της Ισπανίας δεσμεύτηκε να βάλει οριστικό τέλος στην παραγωγή ορυκτών καυσίμων το 2042. 

Όπως ορίζει ο πρόσφατα επικαιροποιημένος κλιματικός νόμος, ολόκληρη η παραγωγή φυσικού αερίου, άνθρακα και πετρελαίου καθώς και η πώληση συμβατικών αυτοκινήτων θα τερματιστεί από το έτος 2040.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας δεσμεύτηκε να βάλει οριστικό τέλος στην παραγωγή ορυκτών καυσίμων το 2042. 
Η κυβέρνηση της Ισπανίας βάζει οριστικό τέλος στην παραγωγή ορυκτών καυσίμων το 2042.

2040: Οριστικό τέλος για τις πωλήσεις συμβατικών αυτοκινήτων

Η Ισπανία αύξησε τις εκπομπές της κατά την χρονική περίοδο από το 1990 μέχρι το 2007, μη καταφέρνοντας να πετύχει τον στόχο της με βάση το Πρωτόκολλο του Κιότο.

Ωστόσο η αύξηση της ζήτησης και της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων ως το 2030 αναμένεται να αντικαταστήσει την ανάγκη για έως και δύο εκατομμύρια βαρέλια ντίζελ και βενζίνης την ημέρα κάτι το οποίο έχει προεκτάσεις και διαφαίνεται και αναφορικά με την παγκόσμια ζήτηση του diesel και της βενζίνης. 

Διαβάστε περισσότερα: Aptera: H ιστορία του πρώτου EV που δεν χρειάζεται φόρτιση

Τα στοιχεία από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας 

Πιο συγκεκριμένα ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (International Energy Agency, IEA) προσθέτει πως θα μπορέσουν να εξοικονομηθούν έως και 120 εκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα.

Αναφέρει επίσης πως πολύ σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν τα συνεχιζόμενα μέτρα στήριξης της αγοράς οχημάτων μηδενικών ρύπων από τις κυβερνήσεις αφού από τις προβλέψεις με βάση τα τωρινά δεδομένα διαφαίνεται ότι είναι εφικτό να κυκλοφορήσουν στους δρόμους έως και 230 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030. 

Διαβάστε περισσότερα :Φουτουριστικό ηλεκτρικό όχημα με αυτονομία 1.610 χιλιομέτρων!

Παρά την πανδημία του κορωνοϊού και αν και στις πωλήσεις των επιβατικών οχημάτων σημειώθηκε αισθητή πτώση, ο παγκόσμιος τζίρος της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων το 2020 ήταν 120 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή αυξημένος κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του έτους που μας πέρασε ταξινομήθηκαν τρία εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ολόκληρο τον κόσμο και η προσφορά ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκε κατά 40%.

Τέλος, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ίδιας έκθεσης του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, σε σύντομο χρονικό διάστημα οι θετικές εξελίξεις στην τεχνολογία των μπαταριών θα συνδράμουν στην περεταίρω μείωση της τιμής τους.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!