Ιστορική ανακοίνωση από την Rolls-Royce – Το 2023 έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας

«Μία προφητεία εκπληρώνεται, μία υπόσχεση τηρείται, ένα αξιόλογο εγχείρημα είναι σε εξέλιξη. Η Rolls Royce ανακοινώνει το πρώτο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο». Με αυτή τη φράση η βρετανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων πολυτελείας μπαίνει, επίσημα, στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Η Rolls Royce, μέσω του CEO της εταιρείας, Torsten Müller-Ötvös, ανακοίνωσε την παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της πολυτελούς φίρμας, το Spectre, το οποίο αναμένεται να είναι διαθέσιμο στις αγορές το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

 

Η προφητεία του ιδρυτή της Rolls Royce που εκπληρώθηκε και η υπόσχεση που τηρήθηκε

Η φράση «μία προφητεία εκπληρώνεται» που αναφέρθηκε στο δελτίο Τύπου της Rolls Royce, μόνο τυχαία δεν ήταν! Αφού το «όραμα» μίας ηλεκτρικής Rolls-Royce είχε διατυπωθεί από τον συνιδρυτή της πολυτελούς φίρμας από το 1900, τον Charles Rolls!

Επίσης, τηρήθηκε η υπόσχεση του CEO της εταιρείας, Torsten Müller-Ötvös, ο οποίος είχε δεσμευτεί να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Rolls Royce στις αγορές έως το τέλος της δεκαετίας. Μάλιστα, ο «εξηλεκτρισμός» της Rolls Royce δεν μένει εκεί, αλλά έχει ως στόχο όλα τα αυτοκίνητα της βρετανικής εταιρείας να είναι ηλεκτρικά έως το 2030. Μία υπόσχεση που τηρήθηκε και με το παραπάνω.

Διαβάστε επίσης: Project Silent Shadow – Επιβεβαιώνονται οι φήμες για το πρώτο EV της Rolls-Royce

Η ιστορική ανακοίνωση της Rolls Royce

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 κατεχωρήθη ως μία ημερομηνία-ορόσημο για τη Rolls Royce.

Η χθεσινή, ιστορική ανακοίνωση της εταιρείας ενημέρωσε πως ξεκινούν οι δοκιμές, σε δημόσιους δρόμους, του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της εταιρείας.

Ο Chief Executive Officer της R-R, Torsten Müller-Ötvös, δήλωσε για αυτήν την απόφαση: «Σήμερα, (σ.σ. χθες) είναι η πιο σημαντική ημέρα στην ιστορία της Rolls-Royce Motor Cars, από την 4η Μαΐου 1904, όποτε οι ιδρυτές μας, ο Charles Rolls και ο Sir Henry Royce, συναντήθηκαν για πρώτη φορά και αποφάσισαν να δημιουργήσουν «το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο».

«Σήμερα (σ.σ. χθες) , 117 χρόνια αργότερα, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως η Rolls Royce ξεκινά το πρόγραμμα δοκιμών σε δημόσιους δρόμους ενός εκπληκτικού νέου οχήματος, το οποίο θα ανεβάσει το επίπεδο της παγκόσμιας επανάστασης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δημιουργώντας το πρώτο και καλύτερο υπερ-πολυτελές αυτοκίνητο της κατηγορίας του. Δεν θα είναι πρωτότυπο, θα είναι πραγματικό αυτοκίνητο. Θα δοκιμαστεί σε κοινή θέα και οι πελάτες μας θα μπορούν να το αποκτήσουν από το τέταρτο τρίμηνο του 2023!», δήλωσε ο Torsten Müller-Ötvös.

Διαβάστε επίσης: Τα σχέδια της Rolls-Royce για την ηλεκτροκίνηση

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!