Ιταλία: Επιδότηση για μετατροπή συμβατικού σε ηλεκτρικό

Η μετατροπή συμβατικού αυτοκινήτου σε ηλεκτρικό, θα επιδοτείται πλέον στην Ιταλία και το ποσό επιδότησης θα φτάνει έως και τα 3.500 ευρώ.

Η ιταλική κυβέρνηση θα καλύπτει σημαντικό μέρος του κόστους για τη μετατροπή ενός συμβατικού αυτοκινήτου σε ηλεκτρικό. Η εν λόγω ενίσχυση θα «τρέχει» παράλληλα με την επιδότηση για την αγορά ενός νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Με τις εν λόγω κινήσεις, η Ιταλία στοχεύει στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης, καθώς και στη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς στόχους για τη μείωση του CO2.

Fuel Pass 2: Θερινή επιδότηση καυσίμων

Μετατροπή συμβατικού οχήματος σε ηλεκτρικό

Στην Ιταλία όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα αγοράς ενός νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μπορούν να μετατρέψουν το συμβατικό τους όχημα σε ηλεκτρικό. Θα αντικαταστήσουν, δηλαδή, τον θερμικό κινητήρα με έναν αμιγώς ηλεκτρικό και την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους του κόστους αναλαμβάνει η ιταλική κυβέρνηση.

Το ρυθμιστικό κείμενο της επιδότησης συνέταξε το Υπουργείο Υποδομών και Βιώσιμης Κινητικότητας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με το κείμενο, η επιδότηση θα φτάνει έως το 60% του συνολικού κόστους της δαπάνης. Επιπλέον, το εν λόγω ποσό δεν θα ξεπερνά τα 3.500 ευρώ.

Ακόμη, η ιταλική κυβέρνηση καλύπτει και το 60% των εξόδων της επαναταξινόμησης, αλλά και κάποιων επιπλέον τελών και χρεώσεων.

Έρχεται το «Κινούμαι Ηλεκτρικά» με μεγαλύτερη επιδότηση

Ποια αυτοκίνητα παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα;

Η επιδότηση αφορά τις περισσότερες κατηγορίες οχημάτων, όπως τα Ι.Χ., τα οχήματα με περισσότερα από 8 καθίσματα και τα Van για τη μεταφορά αγαθών. Ακόμη, η αίτηση για τη μετατροπή συμβατικού αυτοκινήτου σε ηλεκτρικό, είναι διαθέσιμη μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Η επιδότηση αφορά το διάστημα μεταξύ 10 Νοεμβρίου 2021 και 31 Δεκεμβρίου 2022. Τέλος, ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το εν λόγω εγχείρημα είναι 14 εκατομμύρια ευρώ.

abb_img
spot_img