Έρχεται το «Κινούμαι Ηλεκτρικά» με μεγαλύτερη επιδότηση

Η επιδότηση του νέου κύκλου του «Κινούμαι Ηλεκτρικά» αυξάνεται στο 30% και το μέγιστο ποσό αγγίζει τα 8.000 ευρώ.

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» θα ξεκινήσει μέσα στον Απρίλιο με υψηλότερη επιδότηση. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι η ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης για την προώθηση αγοράς αυτοκίνητων με μηδενικούς ρύπους.

Στα 8.000 ευρώ η επιδότηση για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου!

Το σχήμα της επιδότησης της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκτός από την Ελλάδα, το εφαρμόζουν και διάφορες χώρες ανά την υφήλιο. Στόχος, επομένως, των εν λόγω προγραμμάτων είναι η προσιτή στους καταναλωτές τιμή των ηλεκτρικών οχημάτων.

Τέλη ταξινόμησης μειωμένα για τα υβριδικά

Η επιδότηση και το μέγεθος της

Στον πρώτο κύκλο του προγράμματος το ποσοστό της επιδότησης έφτανε το 20% και το μέγιστο ποσό τα 6.000 ευρώ. Η δεύτερη φάση του προγράμματος προβλέπει επιδότηση ύψους 8.000 ευρώ και αύξηση του ποσοστού στο 30%.

Αύξηση πωλήσεων για υβριδικά, plug-in hybrid και ηλεκτρικά

Επιπλέον, όσοι αποσύρουν το παλιό τους αυτοκίνητο στο πλαίσιο της νέας αγοράς, θα λάβουν επιπλέον επιδότηση 1.000 ευρώ. Ακόμη, προσαύξηση 1.000 ευρώ θα λάβουν οι νέοι κάτω των 29 αλλά και τα Άτομα με Αναπηρία.

Μεταβίβαση οχήματος: Υπολογίζεις και πληρώνεις ηλεκτρονικά!

Τέλος, επιπλέον 1.000 ευρώ στην επιδότηση τους θα δουν οι οικογένειες με τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα. Ουσιαστικά, θα λάβουν 1.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Τι ισχύει με φορτιστές και leasing

Το πρόγραμμα προβλέπει την επιδότηση 500 ευρώ για την αγορά έξυπνου φορτιστή (Wallbox). Ακόμη, στην περίπτωση αγοράς αυτοκινήτων και διάθεσης τους με χρονομίσθωση (leasing), ο τελικός χρήστης δεν είναι υποχρεωμένος να αγοράσει το αυτοκίνητο. Αντίθετα, μπορεί να προχωρήσει στη μίσθωση ενός νεότερου μοντέλου.

Φθηνότερα διόδια για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών

Έρχεται το «Κινούμαι Ηλεκτρικά» με μεγαλύτερη επιδότηση

Η επιδότηση για τις εταιρείες

Σύμφωνα με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» οι εταιρείες θα απολαύσουν την ίδια επιδότηση με τους ιδιώτες. Επιπλέον, στη δεύτερη φάση του προγράμματος δεν θα ισχύσει ο περιορισμός των τριών αυτοκίνητων ανά εταιρεία. Ακόμη, έχουν το δικαίωμα απόσυρσης αριθμού αυτοκινήτων ίσου με τον αριθμό των νέων ηλεκτρικών.

Επίσημο: Τέλη κυκλοφορίας μήνα-μήνα!

Για τις εταιρείες με έδρα σε νησιά, η επιδότηση φτάνει τα 4.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα επιδότησης για την αγορά και την εγκατάσταση «έξυπνων φορτιστών», αρκεί να τους χρησιμοποιούν για τις ανάγκες της επιχείρησης.

Μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων: Tips για «μακροζωία»

Η διάρκεια του προγράμματος και ο υπολογισμός της επιδότησης

Η δεύτερη φάση του «Κινούμαι Ηλεκτρικά» αφορά όλες τις αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το Δεκέμβριο του 2021 μέχρι και τις 31/12/2023. Ουσιαστικά, κάποιος θα μπορεί να κάνει αίτηση για την επιδότηση μέχρι τις 31/12/2023.

14.000 φορτιστές ηλεκτρικών την εβδομάδα έως το 2030!

Επιπρόσθετα, για τον υπολογισμό της επιδότησης θα πρέπει να ανατρέξει κανείς στην Λιανική Τιμή Προ Φόρων του αυτοκινήτου. Τέλος, η επιδότηση αφορά την βασική έκδοση του εκάστοτε μοντέλου. Η προσθήκη προαιρετικού εξοπλισμού δεν θα αυξήσει το ποσό της επιδότησης.

abb_img
spot_img