Jeep: Συμβουλές για άνετες και ασφαλείς χειμερινές μετακινήσεις

Η Jeep αναλαμβάνει να διευκολύνει τις μετακινήσεις μας, παρά την επέλαση του κρύου, του παγετού και του χιονιού.

Τα Renegade 4xe, Compass 4xe και Wrangler 4xe είναι εφοδιασμένα με μια σειρά συστημάτων που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού. Η Jeep δίνει  μερικές συμβουλές ώστε οι χειμερινές εξορμήσεις να γίνουν ακόμα πιο ξένοιαστες.

O χειμώνας έχει ξεκινήσει για τα καλά στην Ευρώπη. Το χιόνι και τις χαμηλές θερμοκρασίες να έχουν κάνει την εμφάνιση τους σε πολλές περιοχές ακόμα και στην Ελλάδα.

Ο εξηλεκτρισμός… συμφιλιώνεται με τη φιλοσοφία “Go anywhere, Do anything”

 jeep snow

Οι δύσκολες χειμερινές συνθήκες δεν πτοούν τα SUV της Jeep®. Η τεχνολογία 4xe εξασφαλίζει υψηλά επίπεδα άνεσης και ασφάλειας στην οδήγηση σε χιόνι και πάγο.

Ειδικότερα, το νέο σύστημα 4xe, δεν διατηρεί απλά στο ίδιο επίπεδο με τις συμβατικές εκδόσεις 4×4 τις εκτός δρόμου δυνατότητες. Αλλά τις αναβαθμίζει περαιτέρω. Το μυστικό είναι στο συνδυασμό του κινητήρα εσωτερικής καύσης και του ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος προσφέρει μεγαλύτερη. Έτσι επιτρέπει στον οδηγό να έχει απόλυτο έλεγχο της ταχύτητας του οχήματος. Ειδικότερα σε συνθήκες που το όχημα θα πρέπει να πηγαίνει πολύ αργά.

Ο εξηλεκτρισμός σύμφωνα με την Jeep  θα πρέπει να είναι συμβατός με τη φιλοσοφία της μάρκας “Go anywhere, Do anything”, με το 4xe να υποστηρίζεται από μια σειρά καινοτόμων συστημάτων που βελτιώνουν την κίνηση σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλής πρόσφυσης (χιόνι, πάγος).

Στα Renegade 4xe και Compass 4xe η επιλογή Snow επιτρέπει τη μεγιστοποίηση της πρόσφυσης, τροφοδοτώντας με την κατάλληλη ροπή κάθε τροχό, ή αντίστοιχα φρενάροντας κάθε τροχό αν χρειαστεί, προσφέροντας στον οδηγό το μέγιστο δυνατό έλεγχο του αυτοκινήτου. Αντίστοιχα στο Wrangler 4xe η λειτουργία part-time 4H μοιράζει σταθερά τη ροπή σε ποσοστό 50%-50% στον εμπρός και τον πίσω άξονα, έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι ο άξονας/τροχός με τη μέγιστη πρόσφυση θα έχει πάντα επαρκή ροπή.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ιδανικά για οδήγηση στο χιόνι;

Συμβουλές από την Jeep για οδήγηση στο χιόνι με ασφάλεια

 jeep snow

  1. Τόσο η επιλογή Snow στα Renegade 4xe και Compass 4xe, όσο και η επιλογή part-time 4H μπορεί ενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή από τον οδηγό. Aκόμα και όταν το όχημα είναι εν κινήσει. Το σύστημα 4xe ανεξάρτητα από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, διαθέτει επαρκή ισχύ, διασφαλίζοντας την μόνιμη κίνηση 4×4. Και επιτρέποντας την εφαρμογή των σχετικών λειτουργιών ακόμα και αν ο οδηγός εντοπίσει την ύπαρξη χιονιού ή πάγου. Σε κάθε περίπτωση, όταν η εξωτερική θερμοκρασία πλησιάζει τους μηδέν βαθμούς, ο οδηγός θα πρέπει να κινείται με προσοχή και να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει συνθήκες παγετού.

2. Όπως και στις εκτός δρόμου διαδρομές, η κίνηση σε χιόνι και πάγο απαιτεί τη μείωση της ταχύτητας και κυρίως τις απαλές κινήσεις στα χειριστήρια (τιμόνι, γκάζι, φρένα) από τον οδηγό. Κάθε απότομη κίνηση μπορεί να συμβάλει στην απώλεια πρόσφυσης και κατά συνέπεια του ελέγχου του αυτοκινήτου.

3. Ακόμα και στην περίπτωση κορυφαίων συστημάτων τετρακίνησης η επιλογή των σωστών ελαστικών αποτελεί βασικό παράγοντα που εξασφαλίζει τις ασφαλείς διαδρομές σε χιονισμένες ή παγωμένες επιφάνειες. Ανάλογα με την κατάσταση του δρόμου, πιθανά μπορεί να απαιτηθεί και η χρήση κάποιου βοηθητικού μέσου. Όπως αλυσίδες ή κουβέρτες χιονιού. Αυτές θα πρέπει πάντα να συνοδεύουν το όχημα στις χειμερινές αποδράσεις.

4. Η σωστή θερμοκρασία της καμπίνας και κυρίως η σωστή αντιθαμβωτική λειτουργία είναι απαραίτητες ώστε ο οδηγός να μπορέσει να κινήσει το όχημα με ασφάλεια. Όλα τα παράθυρα θα πρέπει να είναι καθαρά πριν ξεκινήσει το όχημα, για καλύτερη ορατότητα του οδηγού.

Τέλος η Jeep δημιούργησε έναν οδηγό. Έτσι πριν από κάθε εξόρμηση, ο οδηγός να είναι σίγουρος ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις χειμερινές συνθήκες. Και επομένως χρησιμοποιήσει με ασφάλεια και άνεση όλα τα προηγμένα χαρακτηριστικά του δικού Jeep 4xe.

jeep snow

 

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!