Κ. Αχ. Καραμανλής: Στόχος η παράδοση του Μετρό Θεσσαλονίκης το 2023 – Βίντεο από τις δοκιμές των συρμών

Ακούστε το άρθρο

«Η πόλη κινείται, “κάτι τρέχει” στα έγκατα της πόλης», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος, στην οποία παρουσιάζεται ένα βίντεο το οποίο δείχνει τις δοκιμές των συρμών στο Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Στον στόχο της κυβέρνησης, να παραδοθεί σύντομα το Μετρό Θεσσαλονίκης στο επιβατικό κοινό της πόλης, είχε αναφερθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τις δηλώσεις του στη ΔΕΘ, τονίζοντας πως θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2023.

Το ίδιο χρονοδιάγραμμα, για παράδοση του Μετρό στη Θεσσαλονίκη το 2023, επανέλαβε και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής το Σάββατο, ενώ παραδέχθηκε πως οι προσφυγές που κατατίθενται δημιουργούν αρκετές καθυστερήσεις, συμπληρώνοντας πως ο κυβερνητικός προγραμματισμός δεν έχει αλλάξει καθόλου.

Στη διάρκεια της σύντομης παρουσίασης του έργου του υπουργείου στο οποίο προΐσταται στην 85η ΔΕΘ, ο κ. Καραμανλής δεσμεύτηκε εκ νέου ότι «θα παραδώσουμε το Μετρό».

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε να αφεθεί η μιζέρια και ο διχασμός στο χθες «και να προχωρήσουμε επιτέλους σε ένα έργο».

Διαβάστε επίσης: Γ. Κεφαλογιάννης για την πορεία ηλεκτροκίνησης και υδρογονοκίνησης στην Ελλάδα

Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι σε μία πόλη σαν την Θεσσαλονίκη και «αρχαία μπορούμε να έχουμε και ένα σύγχρονο μετρό, το οποίο να καλύπτει τις ανάγκες μίας πόλης, που πραγματικά πρέπει και θέλει να πρωταγωνιστήσει».

Για τις εξελίξεις στο έργο του Μετρό, τόνισε ότι η επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στην Αγία Σοφία έχει ήδη ξεκινήσει και παραδόθηκαν πίσω στους Θεσσαλονικείς οι πλατείες και ο περιβάλλοντας χώρος σε πολλά σημεία.

«Ας κάνουμε αυτές τις μέρες όλοι μια βόλτα και ας πάμε να δούμε τι γίνεται στο Σιντριβάνι, τι γίνεται στη Δημοκρατίας, τι γίνεται στην Αγία Σοφία στην πλατεία», κάλεσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «παρά τη λυσσαλέα αντίδραση και τον πόλεμο που γίνεται και τις καθυστερήσεις που έχουμε με τις προσφυγές, εμείς βάζουμε το κεφάλι κάτω και προχωράμε το έργο κανονικά».

Στην παρουσίαση των έργων, των δράσεων και τον προγραμματισμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όσο και των εποπτευόμενων φορέων στο περίπτερο 15 της 85ης ΔΕΘ έδωσαν το «παρών» οι υφυπουργοί Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς.

Τέλος, παρούσες ήταν οι διοικήσεις και όλων των εποπτευόμενων φορέων.

Διαβάστε επίσης: Η Ελλάδα ουραγός στις χώρες της ΕΕ που διαθέτουν υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

abb_img