Καυτές επιδόσεις από την Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4

Η κορυφαία έκδοση της Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 με τους 280 ίππους, προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις.

Η Alfa Romeo έπραξε το πρώτο βήμα στο μονοπάτι του εξηλεκτρισμού, με τις ήπια υβριδικές Tonale Hybrid των 130 και 160 ίππων. Η συνέχεια είναι ακόμη καλύτερη χάρη στην κορυφαία έκδοση Plug-in Hybrid Q4. Κάτω από το καπό της πανίσχυρης Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 υπάρχει ένας θερμικός και ένας ηλεκτρικός κινητήρας.

Ειδικότερα, ο κινητήρας βενζίνης 1,3 λίτρων αποδίδει ισχύ 180 ίππων. Αυτός κινεί τους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων. Το εν λόγω μοτέρ συνεργάζεται με τον ηλεκτρικό κινητήρα των 122 ίππων και των 250 Nm, με τη δύναμη να περνάει στον πίσω άξονα.

Test Drive || Alfa Romeo Tonale 160 Hybrid VGT: Mama mia!

Καυτές επιδόσεις από την Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4

Συνδυαστικά, τα 2 μηχανικά σύνολα αποδίδουν 280 ίππους και μέγιστη ροπή 270 Nm. Ο κινητήρας του ηλεκτρικού συστήματος αντλεί ενέργεια από την μπαταρία λιθίου χωρητικότητας 15,5 kWh. Σημαντικό είναι το ότι η Alfa Romeo προσφέρει για τη μπαταρία 8ετή κάλυψη εγγύησης.

Το ενεργειακό της απόθεμα επαρκεί για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση έως 69 χιλιόμετρα, με ταχύτητα έως 135 χλμ./ώρα σε μεικτές συνθήκες. Σε καθαρά αστικό περιβάλλον, η ηλεκτρική αυτονομία αγγίζει τα 82 χιλιόμετρα.

Alfa Romeo Tonale Hybrid 160 VGT Ti: Πάθος για οδήγηση!

Καυτές επιδόσεις από την Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4

Με έντονο οδηγικό ταπεραμέντο και ιταλικό DNA

Η κορυφαία Tonale υπογραμμίζει το σπορ ταπεραμέντο σε κάθε πτυχή της και όχι μόνο με τις ισχυρές επιδόσεις της. Ο λάτρης της σπορ οδήγησης απολαμβάνει την άριστη ρύθμιση της ανάρτησης. Μάλιστα, στην έκδοση Veloce έχει ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.

Επιπλέον, το αποδοτικό σύστημα τετρακίνησης Q4 ρυθμίζει συνεχώς τη δύναμη που καταλήγει στους εμπρός και τους πίσω τροχούς. Χάρη σε αυτό, ο οδηγός απολαμβάνει μοναδικό κράτημα σε όλες τις οδηγικές συνθήκες.

Η ρύθμιση Natural αποτελεί την χρυσή τομή για την καθημερινότητα, ενώ η Advanced Efficiency επιτυγχάνει τη μέγιστη χρήση και ανάκτηση ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον, η Dynamic φέρνει στο επίκεντρο τον οδηγό και τονίζει ακόμα περισσότερο το σπορ DNA της μάρκας.

Η τεχνολογία που έβαλε στην «πρίζα» την Alfa Romeo

Η ποιότητα είναι διάχυτη στα ενδότερα της Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4

Η κορυφαία Tonale υπηρετεί με την ίδια ευκολία όχι μόνο την οδηγική απόλαυση, αλλά και τις καθημερινές ανάγκες του οδηγού. Η καμπίνα αποτελείται από ποιοτικά υλικά, με μοναδική συναρμογή. Επιπλέον, εντυπωσιάζουν οι έντονες δόσεις τεχνολογίας, καθώς και ευρυχωρίας. Τέλος, ο πλούσιος εξοπλισμός φροντίζει ώστε όλα να γίνονται εύκολα και αποτελεσματικά.

abb_img
spot_img