Και επίσημα Tesla Powerwall 3!

Η Tesla ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα το λανσάρισμα του συστήματος αποθήκευσης οικιακής ενέργειας Powerwall 3, με αρκετές βελτιώσεις.

Ο νέος οικιακός ηλιακός μετατροπέας της Tesla είναι πλέον γεγονός. Για την ακρίβεια η αμερικάνικη εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα με κάθε επισημότητα την τρίτη γενιά του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας Powerwall, με την πλήρη ονομασία Tesla Powerwall 3.

Το εν λόγω σύστημα αποθηκεύει ηλεκτρική ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά και χρησιμεύει ως εφεδρική πηγή ενέργειας. Ουσιαστικά, αποτελεί ένα πλήρως ενσωματωμένο σύστημα μπαταριών, το οποίο διαθέτει τον δικό του ηλιακό μετατροπέα. Θα λέγαμε ότι προσφέρει μία επιλογή, για παράδειγμα σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος, δίνοντας ενέργεια, όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Tesla: Ένα Robotaxi Concept στη βιογραφία του Έλον Μασκ

Ο Tesla Powerwall 3 διαφέρει στα σημεία με τις προηγούμενες γενιές

Η νέα έκδοση έχει την ίδια ενεργειακή χωρητικότητα με το Powerwall 2 (13,5 kWh). Ωστόσο, η συνεχής ισχύς του είναι αυξημένη κατά 11,5 kW, σε σύγκριση με το Powerwall 2, τόσο στο δίκτυο όσο και στην εφεδρική ισχύ. Επιπλέον, σχετικά με το Powerwall 3, το πιο ενδιαφέρον είναι ότι είναι ανθεκτικό στις πλημμύρες, στις οποίες η στάθμη του νερού ξεπερνάει τα 60 εκατοστά.

Σύμφωνα με την Tesla, o νέος ενσωματωμένος ηλιακός μετατροπέας έχει σχεδιαστεί για εύκολη επέκταση. Ειδικότερα, μπορεί να δεχθεί 6 ηλιακές εισόδους, εν αντιθέσει με τον Powerwall+ που μπορεί να δεχθεί 4.

Η Tesla τα έχει… 2.000.000 στη Σανγκάη!

Η απόδοσή του από την ηλιακή ενέργεια παραμένει στο 97,5%, ενώ η εγγύηση παραμένει στα 10 χρόνια, όπως και στις προηγούμενες γενιές.

Σχετικά με τις διαστάσεις του, το Powerwall 3 έχει ύψος 1,10 μέτρα, πλάτος 60,1 εκατοστά και πάχος 19,3 εκατοστά, δηλαδή ελαφρώς μικρότερο από το Powerwall 2. Ωστόσο, σε ότι έχει να κάνει με το βάρος του, το Powerwall 3 ζυγίζει 50 κιλά περισσότερα από το 2.

Tesla: Το δίκτυο φόρτισης φέρνει… δισεκατομμύρια!

Στην αγορά από το 2024 (;)

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το Powerwall 3 δεν είναι άμεσα συμβατό με το Powerwall 2 και το Powerwall+. Επίσης, ούτε μπορεί να προστεθεί να σε εγκαταστάσεις Powerwall 2 ή Powerwall+.

Σύμφωνα με την αμερικάνικη μάρκα, ο νέος ηλιακός μετατροπέας θα είναι διαθέσιμος στην αγορά από το 2024. Ακόμη, δεν γίνονται δεκτές παραγγελίες για τον Powerwall 3, ωστόσο υπάρχει διαθέσιμη η επιλογή εγγραφής για ενημερώσεις.

Editorial