Καταστροφικό… crash test για κινέζικο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ονομάζεται Suda SA01, πρόκειται για ένα ηλεκτρικό κινέζικο σεντάν, το οποίο είναι διαθέσιμο-σε μικρό αριθμό μονάδων- στη Γερμανία και πωλείται στη τιμή των 10.390 ευρώ.

Το ηλεκτροκίνητο μοντέλο υποβλήθηκε σε crash test από την ADAC και τα αποτελέσματα ήταν άκρως απογοητευτικά.

Πώς να μην είναι καπογοητευτικά τα αποτελέσματα, άλλωστε, όταν στον εξοπλισμό του SUDA SA01 δεν περιλαμβάνονται αερόσακοι, ούτε και σύστημα ESP, το οποίο διαθέτουν σχεδόν όλα τα σύγχρονα μοντέλα, ηλεκτρικά και μη;

Το crash test κατέδειξε ότι το επίπεδο ασφάλειας που παρέχει το κινέζικο ηλεκτρικό, είναι στη κατώτερη στάθμη, με συνέπεια να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ασφάλεια των επιβατών.

Επίσης, όπως προέκυψε από τις δοκιμές της  γερμανικής λέσχης αυτοκινήτου ΑDAC, το πλαίσιο και οι δομές του αυτοκινήτου είναι χαμηλής ποιότητας, με συνέπεια να προκαλούνται πολύ σοβαρές ζημιές μετά από πρόσκρουση άνω των 70 χλμ./ώρα.

Απορίας άξιο, είναι βέβαια, πώς το εν λόγω προβληματικό και μη ασφαλές κινέζικο ηλεκτρικό μοντέλο, πήρε έγκριση για να κυκλοφορεί στην αγορά της Γερμανίας. Η επίσημη εκδοχή είναι πως το εν λόγω αυτοκίνητο, πωλείται σε περιορισμένο αριθμό μονάδων και όχι μαζικά, γεγονός που του επέτρεψε βάση της γερμανικής νομοθεσίας, να «περάσει» τα σύνορα…

Editorial