Κάθε Lucid Air σημαίνει… μείον 338.000 δολάρια!

H Lucid για κάθε μοντέλο Air που κατασκευάζει χάνει 338.000 δολάρια, ενώ οι πωλήσεις δεν αναμένεται να πιάσουν τον στόχο των 10.000.

Το Lucid Air είναι δίχως αμφιβολία ένα ηλεκτρικό hypercar, το οποίο εντυπωσιάζει τόσο με την εμφάνισή του, όσο και με τις επιδόσεις του. Μάλιστα, η αμερικάνικη εταιρεία έχει βάλει ως στόχο να ταράξει τα νερά της ηλεκτροκίνησης, δημιουργώντας premium ηλεκτρικά αυτοκίνητα με ασυναγώνιστες επιδόσεις.

Το Lucid Air είναι ένα εξ αυτών, το οποίο μάλιστα… κοντράρεται με άλλα οχήματα της ίδιας κατηγορίας. Όπως για παράδειγμα το Tesla Model S. Ωστόσο, ένα από τα αρνητικά του είναι η υψηλή τιμή, η οποία όπως είναι λογικό προσελκύσει με δυσκολίααγοραστές. Πιο συγκεκριμένα, η αρχική τιμή του είναι στα 218.000 ευρώ. Αυτό δυσχεραίνει την επίτευξη του στόχου των 10.000 πωλήσεων για το 2023.

Το Lucid Air Sapphire «αφηνίασε» στα χέρια του Stig

Πτώση στις πωλήσεις για το 3ο τρίμηνο του 2023

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, το 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους δεν πήγε και πολύ καλά, σε ότι αφορά τις πωλήσεις. Μάλιστα, σημαντική πτώση υπήρξε και στην παραγωγή. Επιπλέον, η Lucid αποκάλυψε ότι παρήγαγε συνολικά 1.550 οχήματα για το ίδιο διάστημα. Επιπλέον, παρήγαγε ακόμη 700 οχήματα με προορισμό την Σουηδική Αραβία, για συναρμολόγηση.

Ειδικότερα, τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο παρέδωσε 1.457 αυτοκίνητα στους νέους ιδιοκτήτες τους. Ωστόσο, η παραγωγή παρουσίασε σημαντική μείωση, σε σχέση με τις 2.173 μονάδες που κατασκεύασε το 2ο τρίμηνο.

Ferrari SF90 Spider vs Lucid Air Sapphire: Κόντρα στο… ρεύμα

Μακρινός ο στόχος των 10.000 πωλήσεων για το Lucid Air

Είναι λογικό, ότι με αυτούς τους ρυθμούς ο στόχος των 10.000 πωλήσεων δεν είναι εφικτός. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, ειδικά τη δεδομένη στιγμή. Τουναντίον, μπορεί να είναι μία καλή συγκυρία, καθώς σύμφωνα με το Bloomberg, η Lucid… μπαίνει μέσα 338.000 δολάρια, για κάθε Air που κατασκευάζει.

Η εν λόγω είδηση έχει τρομοκρατήσει τους επενδυτές, προκαλώντας πτώση της τιμή της μετοχής της Lucid, η οποία έχει πέσει συνολικά μέσα στη χρονιά κατά 25%. Προφανώς, αυτό μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην εταιρεία, η οποία είναι πιθανό να μην μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της.

Ένα Lucid Air Pure έπιασε φωτιά… σταθμευμένο!

Τέλος, ο επικεφαλής επενδύσεων της First American Trust, Jerry Braakman, δήλωσε:

«Η Lucid είναι πολύ κάτω από τον ρυθμό που είναι απαραίτητος για να φτάσει στη παραγωγή 10.000 αυτοκίνητων φέτος και για αυτό συνεχίζει να χάνει χρήματα. Η μετοχή θα συνεχίσει να αμφισβητείται μέχρι να μπορέσει να δείξει ότι έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στον αριθμό των αυτοκινήτων που πουλά».

abb_img
spot_img