Κινεζική εταιρεία μπαταριών επενδύει στo Ηνωμένο Βασίλειο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μια Κινεζική εταιρεία μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα θα επενδύσει £1.2 δισ. στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακούστε το άρθρο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μια Κινεζική εταιρεία κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα θα επενδύσει £1.2 δισ. σε εργοστάσιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το νέο «gigafactory» θα γίνει στο Coventry του Ηνωμένου Βασιλείου. Και θα δημιουργήσει έως και 6000 θέσεις εργασίας ενώ θα παράγει έως και 60GWh ετησίως στην τελική του μορφή.

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα EVE Energy θα επενδύσει £1.2 δισεκατομμύρια στην κατασκευή ενός εργοστασίου στο Coventry. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο «gigafactory» στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με αναφορές.

Η EVE Energy, η οποία ιδρύθηκε το 2001, υποστηρίζει ότι είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κυλινδρικών μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στον κόσμο. Παράγει μονάδες για κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η BMW και απασχολεί σχεδόν 30.000 άτομα.

Οι διαπραγματεύσεις για το έργο του Γίγα-εργοστασίου του West Midlands, το οποίο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2021, φαίνεται ότι βρίσκονται σε «προχωρημένο» στάδιο. Με την εφημερίδα The Sunday Times να αναφέρει ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να υπογραφεί «μέσα σε εβδομάδες».

Το πλάνο είναι το εργοστάσιο του Coventry να παράγει έως και 20GWh μπαταριών ετησίως στην αρχή της λειτουργίας του.

Πηγή: autocar.co.uk

abb_img