«Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»: Τριπλασιασμός πληρωμών του προγράμματος

Τριπλασιασμός των πληρωμών για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ», με ποσό που θα υπερβαίνει τα 30 εκ. ευρώ για το 2024.

Τριπλασιασμό των πληρωμών για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ», με ποσό που θα υπερβαίνει τα 30 εκ. ευρώ για το 2024. Αυτό έθεσε ως στόχο η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Πιο συγκεκριμένα, η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο 7ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης, που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ), σε συνεργασία με την ιστοσελίδα insider.gr.

Παράλληλα, η κα Αλεξοπούλου υπογράμμισε ότι το μέλλον των αστικών μετακινήσεων περιλαμβάνει τρείς βασικούς πυλώνες. Την ηλεκτροκίνηση με έμφαση στη μικροκινητικότητα, την αποθάρρυνση της χρήσης θερμικών κινητήρων και τα κοινόχρηστα οχήματα και εκτεταμένη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς».

Νέες αιτήσεις στο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτροκίνησης

Επίσης, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε ότι τελικός στόχος της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Αλλά και η μείωση του κυκλοφοριακού. Που θα φέρει μείωση στην ρύπανση της ατμόσφαιρας και του θορύβου, μέσα από την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού αποτυπώματος των μεταφορών.

Αυτό θα γίνει με σταθερή πρόοδο σε 3 επίπεδα:

  • Χρήση πιο αποδοτικών εξηλεκτρισμένων οχημάτων
  • Αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ
  • Αλλαγή φιλοσοφίας τρόπου ζωής όλων μας

Μάλιστα, η Χριστίνα Αλεξοπούλου τόνισε 2 πράγματα. Ότι η κυβέρνηση θέτει ως  προτεραιότητα τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα. Και ότι η χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων εντός των μεγάλων πόλεων θα επιφέρει σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.

«Οι λόγοι απλοί: Το ηλεκτρικό όχημα είναι τρεις έως τέσσερις φορές πιο αποδοτικό από τα αντίστοιχα θερμικά. Δεν ρυπαίνει εκεί που κινείται και δεν κάνει θόρυβο. Πέραν αυτών, η ηλεκτροκίνηση μέσω της μικροκινητικότητας προσφέρει λύσεις που μας φέρνουν πιο κοντά σ’ ένα πιο ανθρώπινο μέλλον στο κέντρο της πόλης. Ένα μέλλον που οφείλουμε να αναπτύξουμε σωστά επ’ ωφελεία των παιδιών μας», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Νέες αιτήσεις στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»

Τέλος, το επιδοτούμενο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης δέχεται νέες αιτήσεις, χάρη στην  επαναδιάθεση πόρων. Το ποσό αγγίζει τα 6,4 εκατ. ευρώ, για τον δέυτερο κύκλο του προγράμματος.

Πηγή: Δελτίο Τύπου

abb_img
spot_img