Κλωνοποιήθηκε το Tesla Model 3;

Η κινέζικη Changan Automobile φαίνεται ότι... εμπνεύστηκε από το Tesla Model 3, όταν σχεδίαζε το ηλεκτρικό Shenlan SL03.

Ακούστε το άρθρο

Η Changan Automobile λάνσαρε ένα ηλεκτρικό όχημα, το οποίο μοιάζει πολύ με το Tesla Model 3. Το μοντέλο της Tesla ενέπνευσε την κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία και δημιούργησε το Shenlan SL03. Ωστόσο, οι ομοιότητες των δύο μοντέλων αφορούν το σχεδιαστικό κομμάτι, καθώς η τιμή τους διαφέρει αρκετά. Μάλιστα, η τιμή του Shenlan SL03 ξεκινά από τα 26.000 δολάρια.

Tesla: «Ανάκληση» 1,1 εκατομμυρίων οχημάτων στις ΗΠΑ

Ο κλώνος του Tesla Model 3

Μία από τις βασικές ομοιότητες του Shenlan SL03 με το Tesla Model 3 αποτελεί το σημείο, στο οποίο το καπό συναντά την πρόσοψη. Παράλληλα, ομοιότητες παρατηρούμε και στις διαστάσεις των 2 μοντέλων. Αν και το κινέζικο αυτοκίνητο είναι 4 ίντσες μακρύτερο, έχουν το ίδιο πλάτος, ύψος και μεταξόνιο.

Παράλληλα, μοιάζουν και στο εσωτερικό, το οποίο είναι αρκετά μινιμαλιστικό και ξεχωρίζει μία κεντρική οθόνη.

Πόσο κοστίζει η κατασκευή ενός Tesla;

Κλωνοποιήθηκε το Tesla Model 3;

Την ίδια στιγμή, το Shenlan SL03 παρουσιάζει στη βασική του έκδοση αυτονομία 515 χιλιομέτρων. Μάλιστα, στην έκδοση με την μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας, η αυτονομία φτάνει τα 705 χιλιόμετρα.

Tesla: Άνοιξε επίσημα ο σταθμός ταχυφορτιστών στην Αταλάντη!

Τέλος, πολλοί έχουν αντίθετη άποψη σχετικά με την ομοιότητα των 2 μοντέλων. Συγκεκριμένα, δεν θεωρούν ότι το Shenlan SL03 μοιάζει με το Model 3, αλλά με τα sedan μοντέλα της Nio και της XPeng. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που τα μοντέλα της Tesla εμπνέουν άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες σχεδιαστικά και μηχανολογικά.

Κλωνοποιήθηκε το Tesla Model 3;

abb_img