Κυρίαρχη η Κίνα στην παραγωγή μπαταριών

Η Κίνα πρωταγωνιστεί στην παραγωγή μπαταριών, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία της Δύσης θέλει να ανατρέψει την κατάσταση.

Η Κίνα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγή μπαταριών στο… σήμερα. Μάλιστα, δεν αποτελεί την πρώτη δύναμη μόνο στον τομέα της παραγωγής, αλλά και στον τομέα των πρώτων υλών. Ωστόσο, η αυτοκινητοβιομηχανία της Δύσης έχει στόχο την απεξάρτηση της από την Κίνα σε ότι αφορά τις μπαταρίες, έως το 2030.

Επιπλέον, οι εταιρείες επενδύουν μεγάλα ποσά στην έρευνα των μπαταριών και στοχεύουν στην παραγωγή μπαταριών με όχι τόσο σπάνια ορυκτά, όπως κάνει η Κίνα. Τέλος, η ανακύκλωση των μπαταριών θα συμβάλλει σημαντικά στην απεξάρτηση από την Κίνα.

StoreDot: Αργούν οι μπαταρίες στέρεας κατάστασης!

Παράλληλα, για την απεξάρτηση της αυτοκινητοβιομηχανίας της Δύσης από την Κίνα και την τοπική παραγωγή μπαταριών, απαραίτητες είναι οι επενδύσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Goldman Sachs, οι δαπάνες των εταιρειών θα ξεπεράσουν τα 160 δισ. δολάρια έως το 2030. Συγκεκριμένα, η αυτοκινητοβιομηχανία θα επενδύσει 78,2 δισ. δολάρια σε μπαταρίες και 60,4 δισ. δολάρια σε εξαρτήματα.

Επιπλέον, θα διαθέσουν 13,5 δισ. δολάρια για εξόρυξη λιθίου, νικελίου και κοβαλτίου. Τέλος, το τελευταίο μέρος της επένδυσης αφορά 12,1 δισ. δολάρια σε μεγάλα κέντρα ανακύκλωσης. Με τον παραπάνω σχεδιασμό θα πετύχουν την απεξάρτηση τους από την Κίνα, δημιουργώντας μία αυτάρκη αλυσίδα εφοδιασμού.

Αναγκαία τα νέα ορυχεία για την κατασκευή μπαταριών!

Έτοιμες μπαταρίες στις ΗΠΑ

Οι επενδύσεις των ομίλων της Νότιας Κορέας στις ΗΠΑ, θα καλύψει τις ανάγκες για έτοιμες μπαταρίες στα επόμενα 3-5 χρόνια. Σε αυτό τον τομέα πρωταγωνιστούν τόσο η LG όσο και όμιλος SK Hynix. Τέλος, οι εν λόγω κατασκευαστές μπαταριών θα κατέχουν το 55% της αγοράς των μπαταριών στις ΗΠΑ σε τρία χρόνια, σύμφωνα με τη Goldman Sachs.

Σαουδική Αραβία: Επενδύσεις σε μπαταρίες ηλεκτρικών!

Πρώτη δύναμη η Κίνα στην παραγωγή μπαταριών

Η Κίνα κυριαρχεί στην παραγωγή μπαταριών και έχει μπει για τα καλά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Επιπλέον, επενδύει σε νέες τεχνολογίες με στόχο τη διατήρηση της ηγετικής της θέσης. Τέλος, προχωρά με γρήγορο ρυθμό στον τομέα της ανακύκλωσης μπαταριών και σημειώνει εντυπωσιακές επιδόσεις.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!