Σαουδική Αραβία: Επενδύσεις σε μπαταρίες ηλεκτρικών!

Η Σαουδική Αραβία εισέρχεται στο χώρο των μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων, στο πλαίσιο της μετάβασης της στην ηλεκτροκίνηση.

Η Σαουδική Αραβία προχωρά σε επενδύσεις σχετικές με την παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων, στο πλαίσιο της στροφής της προς την καθαρή ενέργεια. Μάλιστα, στοχεύει στο τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, το 30% των αυτοκινήτων στη χώρα να είναι ηλεκτρικά.

Η χώρα προσέλκυσε εξορυκτές λιθίου και κατασκευαστές μπαταριών για την παραγωγή μπαταριών. Επιπλέον, επιθυμεί την κάλυψη του ενδεχόμενου κενού στην παραγωγή, λόγω των ελλείψεων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Σαουδική Aραβία: Το «The Line» είναι η πόλη του μέλλοντος

Οι συμφωνίες συνεργασίας

Η Σαουδική Αραβία εξασφάλισε συνεργασία με την Αυστραλιανή εταιρεία «EV Metals Group». Η τελευταία ανακοίνωσε την ανάπτυξη εργοστασίων επεξεργασίας μονοένυδρου υδροξειδίου του λιθίου, απαραίτητου συστατικού για την παραγωγή μπαταριών.

Επιπλέον, η χώρα υπέγραψε συμφωνία με την Avass Group για την από κοινού παραγωγή μπαταριών λιθίου και ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ακόμη, η συνεργασία της Σαουδικής Αραβίας με τη Foxconn Technology θα προσφέρει επάρκεια σε τσιπ και εξαρτήματα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τέλος, έχουν πέσει ήδη υπογραφές για την παραλαβή 100.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τη Lucid Group σε διάστημα 10 ετών.

Lucid Motors: 100.000 ηλεκτρικά για τη Σαουδική Aραβία

Κατασκευαστική κλίμακα μέσα στη Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία στοχεύει στη δημιουργία κατασκευαστικής κλίμακας εντός των συνόρων της. Κάτι τέτοιο θα μειώσει το κόστος και επιπλέον θα κάνει τη χώρα βασικό μέρος της αλυσίδας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων. Ήδη το Υπουργείο Βιομηχανίας και Ορυκτών Πόρων ανακοίνωσε συναφή έργα 6 δισ. δολαρίων.

Τέλος, η χώρα στο μέλλον θα αποτελεί όχι μόνο πηγή πετρελαίου για άλλες χώρες, αλλά και για υλικά μπαταριών.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!