Lancia Pu+Ra HPE: Εισαγωγή στη νέα εποχή

Η Lancia Pu+Ra HPE είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο σηματοδοτεί την νέα εποχή της μάρκας και μας «δείχνει» το σχεδιαστικό μέλλον της.

Η Lancia αποκάλυψε το πρώτο μοντέλο, το οποίο είναι το «κλειδί» για την είσοδό της στη νέα εποχή. Επιπλέον, όπως έχει αναφέρει ξανά στο παρελθόν η ιταλική φίρμα, το όνομα του πρωτότυπου ηλεκτρικού μοντέλου είναι Pu+Ra HPE. Προφανώς, το εντυπωσιακό εμφανισιακά πρωτότυπο, θα αποτελέσει την σχεδιαστική βάση πάνω στην οποία θα βασιστούν τα μελλοντικά μοντέλα παραγωγής της Lancia.

Η Lancia Pu+Ra HPE είναι η φυσική εξέλιξη του Lancia Pu+Ra Zero, του σχεδιαστικού μανιφέστου της μάρκας που είδαμε τον Νοέμβριο του 2022. Το πρωτότυπο ενσαρκώνει απόλυτα τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Lancia. Ειδικότερα, το αμάξωμα ενσωματώνει την ένωση της καινοτομίας και των κλασσικών χαρακτηριστικών της φίρμας, τονίζοντας τη διαχρονική ιταλική σχεδίαση.

Lancia Emozione Pu+Ra: «Ηλεκτρική» αναγέννηση!

Η «σιλουέτα» της Lancia Pu+Ra HPE είναι σμιλευμένη από τον αέρα

Το όνομα Pu+Ra HPE προέρχεται από τη νέα σχεδιαστική «Pure» (καθαρή) και «Radical» (καινοτόμα) γλώσσα της Lancia. Επιπλέον, το HPE (High Performance Electric) σηματοδοτεί ένα αυτοκίνητο που είναι φιλικό προς το περιβάλλον και τεχνολογικά προηγμένο. Η ιταλική φίρμα χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το ακρωνύμιο HPE τη δεκαετία του 1970 με τη Lancia Beta. Ωστόσο, τότε τα 3 γράμματα προέρχονταν από τις λέξεις High Performance Estate.

Επιπλέον, τα σήματα στα εμπρός φτερά αποτελούν μία αναφορά στην ιστορία της Lancia, όπως και τα στρογγυλά πίσω φωτιστικά σώματα. Στο εμπρός μέρος, η ιστορική μάσκα calice («δισκοπότηρο») της Lancia σχηματίζεται από 3 φωτεινές γραμμές. Παράλληλα, η κυκλική οροφή προσφέρει άπλετη ορατότητα και φωτεινότητα στο εσωτερικό του. Τέλος, οι πίσω γυάλινες επιφάνειες αποτελούν μία μοντέρνα εκδοχή εκείνων της Beta HPE, από τη δεκαετία του 1970.

Η νέα εποχή της Lancia μόλις ξεκίνησε!

Lancia Pu+Ra HPE: Εισαγωγή στη νέα εποχή

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο εκφράζει την βιωσιμότητα της μάρκας

Η Lancia στοχεύει σε μία νέα έκφραση της βιωσιμότητας (sustainability) που θα συνδυάζεται αρμονικά με το στιλ. Μάλιστα, η μάρκα έχει δημιουργήσει τον νέο όρο «Systylenability», από τις λέξεις «style» και «sustainability». Ειδικότερα, το ιταλικό πρωτότυπο μοντέλο αποτελεί την πρώτη έκφραση αυτής της φιλοσοφίας, η οποία θα την οδηγήσει στη νέα εποχή. Εκεί, το 70% των επιφανειών που θα ακουμπά ο χρήστης, θα είναι από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Για αυτόν τον λόγο, θα κάνουν την εμφάνισή τους ανακυκλωμένα ή ανακυκλώσιμα υλικά. Κάποια από αυτά είναι το φυσικό μαλλί ή το ειδικό βελούδο με πιστοποίηση GreenGuard. Ακόμη ένα παράδειγμα αποτελούν οι επενδύσεις των θυρών της Lancia Pu+Ra HPE, με το υλικό Marm\More. Αυτό έχει την αισθητική και την ποιότητα του μαρμάρου, διαθέτοντας παράλληλα εξαιρετικά χαμηλό βάρος.

Lancia Ypsilon: Αμιγώς ηλεκτρική και crossover;

Lancia Pu+Ra HPE: Εισαγωγή στη νέα εποχή

Το 2024 η παρουσίαση της αμιγώς ηλεκτρικής και υβριδικής Ypsilon

Η νέα Lancia Ypsilon θα κάνει την εμφάνισή της το 2024 σε αμιγώς ηλεκτρικές και υβριδικές εκδόσεις. Επιπλέον, από το 2026 η μάρκα θα παρουσιάζει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά νέα μοντέλα. Από το 2028, χρονιά που θα δούμε τη νέα Delta, η Lancia θα διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Pu+Ra HPE δίνει το στίγμα του οράματος της μάρκας για την εξηλεκτρισμένη κίνηση. Ωστόσο, η Lancia παραδοσιακά παρουσίαζε μοντέλα με καινοτόμα μηχανολογική προσέγγιση. Τώρα, το εν λόγω πρωτότυπο συνεχίζει αυτή την παράδοση, αξιοποιώντας τα μηχανικά μέρη της νέας Ypsilon. Σύμφωνα με την μάρκα, το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης προσφέρει αυτονομία άνω των 700 χιλιομέτρων.

Μία Lancia 037 Group B ψάχνει για ιδιοκτήτη

Επιπλέον, η μπαταρία συνδυάζει ένα εξελιγμένο σύστημα ταχείας φόρτισης, το οποίο απαιτεί χρόνο φόρτισης λίγο πάνω από 10 λεπτά. Αντιστρόφως, η κατανάλωση του συστήματος κίνησης, είναι κάτω από 10 kWh/100 χιλιόμετρα. Μάλιστα, στην επίτευξη μέγιστης αυτονομίας και χαμηλής κατανάλωσης, συμβάλλει μία σειρά αεροδυναμικών στοιχείων για ελαχιστοποίηση της αντίστασης.

Τεχνολογία με έμφαση στην πρακτικότητα των μελλοντικών μοντέλων

Προφανώς, η Lancia Pu+Ra HPE παρουσιάζει και το όραμα της μάρκας για τεχνολογικές εφαρμογές αιχμής, στοχεύοντας στην πρακτικότητα και την ευκολία στη χρήση. Μία από αυτές τις καινοτόμες εφαρμογές είναι και το σύστημα S.A.L.A. (Sound Air Light Augmentation).

Ειδικότερα, είναι μία έξυπνη σχεδίαση διάδρασης που συγκεντρώνει τις λειτουργίες του ηχοσυστήματος, του κλιματισμού και του φωτισμού. Έτσι, ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν να τις ελέγχουν εύκολα και γρήγορα, πατώντας ένα κουμπί ή μέσω φωνητικών εντολών. Το S.A.L.A. διαθέτει 3 ρυθμίσεις: Immersive, Wellbeing και Entertainment.

Η Lancia λανσάρει 4 ηλεκτρικά ποδήλατα!

Η πρώτη, έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει την ατμόσφαιρα του εσωτερικού ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες. Έπειτα, η Wellbeing χρησιμοποιεί ως βάση την τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης της Stellantis. Έτσι, «διαβάζει» τη διάθεση του οδηγού και των επιβατών και διαμορφώνει ανάλογα το εσωτερικό για καλύτερη δυνατή ατμόσφαιρα. Τέλος, η επιλογή Entertainment καλύπτει με ευχάριστες δραστηριότητες τους επιβαίνοντες του μοντέλου, όπως με προβολή ταινιών ή ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

H νέα Ypsilon θα είναι το πρώτο μοντέλο της Lancia που θα προσφέρει το σύστημα S.A.L.A. στις τεχνολογικές πλατφόρμες της Stellantis. Αυτές, δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε μάρκα να διαμορφώνει τα χαρακτηριστικά του συστήματος σύμφωνα με τις απαιτήσεις της.

Editorial