LG Omnipod: Ένα διαφορετικό… ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Το LG Omnipod δίνει άλλο νόημα στην έννοια του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μέσα από ένα ολοκληρωμένο εικονικό σύστημα για αυτόνομα αυτοκίνητα.

Μπορεί οι VR εμπειρίες ή το Metaverse να χρησιμοποιούν ειδικά γυαλιά για να μας μεταφέρουν σε κόσμους εικονικούς, διαφορετικούς. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως στο concept αυτόνομου αυτοκινήτου Omnipod της LG.

Η CES 2022 ήταν η πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια που η ετήσια εκδήλωση επέστρεψε στις δια ζώσης παρουσιάσεις. Σχεδόν ειρωνικά βέβαια, πολλά από τα περίπτερα εκεί παρουσίαζαν εικονικές εμπειρίες.

Η ιδέα της φυσικής παρουσίας σε ένα μέρος ενώ ταυτόχρονα ουσιαστικά βιώνουμε μια διαφορετική τοποθεσία, είναι μια μεγάλη τάση. Έτσι το όραμα της LG για το μέλλον της κινητικότητας επικεντρώθηκε στο να βρει τρόπους για να χαλαρώσουν ή να εργαστούν οι επιβάτες ενός αυτοκινήτου ενώ παράλληλα μεταφέρονται στον εκάστοτε προορισμό τους.

LG: Το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών στην Ευρώπη

Το Omnipod σας μεταφέρει στο γραφείο ή το σινεμά χωρίς να έχετε φτάσει πραγματικά ως εκεί

Όπως πολλά φουτουριστικά πρωτότυπα αυτοκινήτου, το Omnipod της LG είναι γεμάτο οθόνες. Όχι μόνο στο ταμπλό ή στα μπροστινά παράθυρα. Αλλά ακόμη και στα πλαϊνά και στην οροφή του οχήματος. Η LG αποκαλεί μάλιστα το σύστημα αυτό που θα μεταφράζαμε στα ελληνικά ως «οθόνη μετα-περιβάλλοντος».

Το συγκεκριμένο σύστημα του αυτοκινήτου προσπαθεί να «βυθίσει» τους επιβάτες σε ένα εικονικό περιβάλλον. Ή, εναλλακτικά, τους δίνει μια ματιά στον έξω κόσμο χωρίς να ανοίξει ποτέ τα παράθυρα.

Honda και GM συνεργάζονται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ωστόσο, το αυτοκίνητο δεν έχει να κάνει μόνο με την προβολή βίντεο ή γραφικών που χρησιμεύουν ώστε να εργαστεί κανείς. Κάθε μέρος του οχήματος έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να κάνει ένα άτομο να αισθάνεται ότι βρίσκεται σε οτιδήποτε άλλο μέρος, εκτός από ένα κινούμενο αυτοκίνητο.

Μάλιστα υπάρχει ένα μίνι ψυγείο που περιλαμβάνει ακόμη και μια επαγωγική εστία για μαγείρεμα εν κινήσει στο πάνω μέρος του. Η ευρύχωρη καμπίνα του Omnipod μπορεί να αποτελέσει από χώρο γραφείου έως στούντιο ηχογράφησης, ανάλογα με τις ανάγκες της στιγμής.

Η ηλεκτρική DeLorean επιστρέφει στο… άμεσο μέλλον!

Όλα θα εξαρτηθούν από την τελειοποίηση της αυτόνομης οδήγησης

Δεδομένων των γεγονότων των δύο τελευταίων ετών, υπάρχουν και στοιχεία που σχετίζονται με την υγιεινή σε αυτόν τον κινούμενο χώρο διαβίωσης. Ένα Air Shower, για παράδειγμα, προσφέρει ιονισμένο αέρα και αφαιρεί σκόνη και μικρόβια. Επιπλέον ένα LG Styler μπορεί να απολυμάνει τα παλτό και τα παπούτσια σας μέχρι να τα ξαναφορέσετε.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ορισμένες από αυτές τις τεχνολογίες είναι ήδη διαθέσιμες σήμερα. Ωστόσο, όλες αυτές οι φουτουριστικές ανέσεις θα εξαρτηθούν από την τελειοποίηση των δυνατοτήτων αυτόνομης οδήγησης των ηλεκτρικών οχημάτων.

Trois: Ένα concept με ηλεκτρικά που ανεβαίνουν τοίχους

Το όραμα της LG για την κινητικότητα του μέλλοντος δημιουργεί ενδιαφέρουσες ιδέες αλλά και ερωτήματα. Τεχνολογίες όπως αυτή που θα κάνουν τους ανθρώπους να μη βγαίνουν από τα αυτοκίνητα τους θα τους κάνουν και αντικοινωνικούς;

Όπως όλα δείχνουν όλα αυτά τα ζητήματα θα τα κρίνει το μέλλον.

abb_img
spot_img