Η ηλεκτρική DeLorean επιστρέφει στο… άμεσο μέλλον!

Η ηλεκτρική έκδοση της νέας DeLorean είναι προ των πυλών, με την παρουσίαση της να έχει προγραμματιστεί για τις 15 Αυγούστου.

Ακούστε το άρθρο

Τον ηλεκτρικό διάδοχό του θρυλικού μοντέλου DMC-12 θα αποκαλύψει στις 15 Αυγούστου, η DeLorean Moto Company. Ο αρχικός προγραμματισμός έκανε λόγο για τις 18 Αυγούστου, ωστόσο η ημερομηνία τελικά άλλαξε.

H αποκάλυψη θα γίνει στην εκδήλωση Concours D’Elegance, στο Pebble Beach της Καλιφόρνια. Η εταιρεία μας έδωσε μια «μικρή γεύση» ενός τμήματος του πίσω μέρους, μέσω teaser φωτογραφίας που δημοσίευσε.

Η Delorean επιστρέφει… α λα ηλεκτρικά!

Με αρκετά στοιχεία από τον προκάτοχό του

Η γνωστή και ως DeLorean Evolved δανείζεται πολλά στοιχεία από την πρώτη DeLorean. Όπως για παράδειγμα, οι πόρτες gullwing, που ανοίγουν σαν τα φτερά του γλάρου, όπως άλλωστε υποδεικνύει και το όνομα.

Η Mercedes-Benz Vision EQXX κρύβει το μέλλον!

Σύμφωνα με το teaser, η σχεδίαση των πίσω φώτων είναι πιο μοντέρνα. Ωστόσο, η γραμμή της οροφής που κάνει καμπύλη και κατεβαίνει προς τα πίσω, θυμίζει coupe.

Το αυτοκίνητο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, με άγνωστη τιμή προς το παρόν, ενώ θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Προηγούμενα teaser που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, έδειχναν το μπροστά σχήμα V της νέας DeLorean, αλλά τίποτα παραπάνω.

smart #1: Παρουσιάζεται επίσημα στις 7 Απριλίου!

Η DeLorean συνεργάζεται με την Italdesign

Η αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε επίσης ότι η Italdesign, η οποία σχεδίασε το DMC-12, θα είναι υπεύθυνη για τη σχεδίαση και μέρος του συστήματος κίνησης της DeLorean EV.

Αναφορικά με τον κινητήρα, το νέο μοντέλο υπόσχεται να είναι σπορ που θα ξεχωρίζει. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του που διέθετε τον κινητήρα PRV6. Την κίνηση του αυτοκινήτου θα αναλάβει το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι περισσότερο μέχρι στιγμής.

Η Alfa Romeo Giulia περνάει και αυτή στην «ηλεκτρική» εποχή!

Επιπλέον, η φίρμα μαζί με την Williams Advanced Engineering ανέπτυξαν την πλατφόρμα EVX. Αυτή η πλατφόρμα, μπορεί να φιλοξενήσει ηλεκτρικά μοτέρ ισχύος έως και 1.340 ίππων με μέγιστη ροπή τα 1.000 Nm.

Λίγη υπομονή ακόμα μέχρι τον Αύγουστο, για να δούμε τη νέα DeLorean να… επιστρέφει από το παρελθόν.

 

abb_img