Με δικό της δίκτυο φόρτισης η General Motors

Το «Ultium Charge 360» είναι το δίκτυο φόρτισης της General Motors, για την φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων στη Βόρεια Αμερική.

Ακούστε το άρθρο

Η General Motors έχει ήδη ξεκινήσει τη δημιουργία του δικού της δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Βόρεια Αμερική. Για την ιστορία, το όνομα του είναι «Ultium Charge 360». Η αμερικάνικη εταιρεία θα αναπτύξει το δίκτυο σε συνεργασία με τους αντιπροσώπους της και τον πάροχο σταθμών φόρτισης FLO.

Πιο συγκεκριμένα, η General Motors μαζί με την BrightDrop, ανακοίνωσαν πρόσφατα τη νέα υπηρεσία φόρτισης. Είναι η εταιρεία που δημιούργησε η αμερικανική μάρκα, η οποία σχεδιάζει νέες βάσεις για τον τρόπο παροχής αγαθών και υπηρεσιών (logistics) σε αμιγώς «ηλεκτρικό» τοπίο.

General Motors: Φόρτιση από 2 πρίζες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Ποιος ο στόχος της General Motors;

Ο στόχος της GM είναι η εγκατάσταση 40.000 φορτιστών Επιπέδου 2, στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Οι εν λόγω φορτιστές θα αποδίδουν 19,2 kW. Επιπλέον, η αμερικάνικη εταιρεία επισημαίνει ότι ήδη σχεδόν 1.000 αντιπρόσωποι της έχουν συμφωνήσει για την εγκατάσταση των σταθμών φόρτισης.

Επιπλέον, η κατασκευή των 40.000 φορτιστών θα λάβει χώρα στις νέες εγκαταστάσεις της FLO στο Auburn Hills, στο Michigan. Να σημειώσουμε ότι οι πρώτοι από τους 40.000 φορτιστές, εγκαταστάθηκαν στο Winconsin και το Michigan.

General Motors: Όσο οι επιβάτες ιδρώνουν, η αυτονομία «ανεβαίνει»!

Επίσης, FLO και GM λανσάρουν τους φορτιστές στο πλαίσιο του Προγράμματος Φόρτισης της Κοινότητας Αντιπροσώπων της μάρκας. Το εν λόγω πρόγραμμα ξεκίνησε το 2021 και στοχεύει στην απόκτηση καλύτερης υποδομής φόρτισης σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τέλος, η FLO τονίζει ότι αυτή η συνεργασία θα διπλασιάσει τον αριθμό των δημόσιων φορτιστών Επιπέδου 2, στη Βόρεια Αμερική.

Η GMC ανακαλεί… ηλεκτρικά Hummer λόγω μπαταρίας

Ο αντιπρόεδρος της GM EV Ecosystem, Hoss Hassani δήλωσε:

«Με τη συνεργασία της FLO και την υποστήριξη της κοινότητας των αντιπροσώπων μας, θα επεκτείνουμε σημαντικά την αξιόπιστη και βολική υποδομή σε όλες τις ΗΠΑ και τον Καναδά. 

Σχεδόν το 90% του πληθυσμού των ΗΠΑ ζει σε απόσταση 10 μιλίων από μια αντιπροσωπεία GM. Οι αντιπρόσωποί μας πιστεύουν στις κοινότητές τους και είναι σε καλή θέση να προσδιορίσουν τοποθεσίες που επεκτείνουν την πρόσβαση στη φόρτιση ηλεκτρικών».

abb_img