Μήνυση στην Tesla λόγω… ακούσιου φρεναρίσματος!

Ιδιοκτήτης οχήματος Tesla μηνύει την εταιρεία, λόγω επιπλοκών στο Autopilot και στο σύστημα ακούσιου φρεναρίσματος.

Ο κάτοχος ενός Model 3 από το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, υπέβαλλε μήνυση κατά της Tesla, λόγω προβλημάτων με το σύστημα πέδησης. Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα ακούσιου φρεναρίσματος, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια του.

Σύμφωνα με τη μήνυση του Jose Alvarez Toledo, το αυτοκίνητο σταματά ξαφνικά, χωρίς να υπάρχουν εμπόδια μπροστά του, προκαλώντας του ιδιαίτερη ανησυχία.

Ο Toledo στην αγωγή που κατέθεσε αναφέρει ότι η Tesla διέθεσε τα αυτοκίνητά της στην αγορά «βιαστικά». Και κυρίως χωρίς να διασφαλίσει την ασφάλεια της τεχνολογίας που αυτά χρησιμοποιούν. Όπως για παράδειγμα το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Autopilot και το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης.

Στο… «εδώλιο» ξανά το Tesla Autopilot!

Δριμύ «κατηγορώ» για ελλιπή έλεγχο από την Tesla

Στόχος του ενάγοντα είναι όλοι οι ιδιοκτήτες ή οι μισθωτές των οχημάτων Tesla στις ΗΠΑ, να αποκτήσουν καθεστώς συλλογικής αγωγής. Ειδικότερα, όταν αυτά παρουσιάζουν προβλήματα στο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης.

Στη μηνυτήρια αναφορά υπάρχουν κατηγορίες για δόλια απόκρυψη κινδύνων από την εταιρεία, που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του Autopilot. Επιπλέον, την κατηγορεί για παραβίαση των εγγυήσεων και για αθέμιτο κέρδος από το Autopilot. Όπως επίσης και για παραβίαση του νόμου περί αθέμιτου ανταγωνισμού της Καλιφόρνια.

Tesla: Καταβολή αποζημίωσης λόγω Autopilot

Πολλές οι καταγγελίες για το σύστημα πέδησης

Το πρόβλημα με το σύστημα ακούσιου φρεναρίσματος της εταιρείας δεν είναι καινούργιο, αφού έχει ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο. Οι πολλές καταγγελίες που προέκυψαν τότε, ώθησαν την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλεια Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) να ξεκινήσει έρευνα σε 416.000 οχήματα της μάρκας. Αναλυτικότερα, η υπηρεσία τότε έλαβε 354 καταγγελίες, για παρόμοια περιστατικά που αφορούσαν τα Model 3 και Model Y. Τέλος, τον Μάιο οι καταγγελίες έφτασαν τις 758.

Editorial