Μυρίζει το air condition στο EV σας; Λύσεις και πρόληψη!

Πώς να αντιμετωπίσετε τις δυσάρεστες οσμές από το air condition του αυτοκινήτου σας και πώς να προλάβετε την εμφάνισή τους.

Ακούστε το άρθρο

Η άσχημη μυρωδιά από το air condition του αυτοκινήτου μπορεί να προκαλέσει ενόχληση σε οδηγό και επιβάτες. Μάλιστα τις περισσότερες φορές, αυτή η οσμή προκύπτει από την ανάπτυξη μικροοργανισμών λόγω της υγρασίας στο σύστημα κλιματισμού. Επιπλέον η άμεση δράση είναι απαραίτητη για την εξάλειψη της μυρωδιάς και την πρόληψη περαιτέρω προβλημάτων.

Κλιματισμός στο αυτοκίνητο: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Τι πρέπει να κάνει ο οδηγός για να προλάβει αυτή τη μυρωδιά;

Ευτυχώς ο κάτοχος του οχήματος μπορεί να κάνει μια σειρά ενεργειών για να γλιτώσει αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση. Ας τις δούμε αναλυτικότερα.

Αντικατάσταση φίλτρου καμπίνας

Η πρώτη και πιο απλή λύση είναι η αντικατάσταση του φίλτρου καμπίνας. Το φίλτρο αυτό συσσωρεύει σκόνη και μικροοργανισμούς, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες οσμές. Μάλιστα το φίλτρο συνήθως είναι κοντά στα πόδια του συνοδηγού και μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα. Βέβαια επειδή μπορεί να γίνει περίπλοκο απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία.

Χρήση ειδικών προϊόντων καθαρισμού

Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση της άσχημης μυρωδιάς είναι η χρήση ειδικών προϊόντων καθαρισμού για το air condition. Αυτά τα σπρέι μπορεί να τα προμηθευτεί ο ιδιοκτήτης του οχήματος από καταστήματα ειδών αυτοκινήτου. Αυτά τα ψεκάζει κανείς απευθείας στους αεραγωγούς. Απολυμαίνουν το σύστημα και προσθέτουν μια ευχάριστη μυρωδιά, εξουδετερώνοντας τους μικροοργανισμούς.

Οδήγηση με καύσωνα

Η σωστή χρήση μπορεί να κάνει τη διαφορά

Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία. Για να διατηρήσετε το air condition καθαρό, θα πρέπει να το λειτουργείτε τακτικά. Ακόμα και όταν η χρήση του δεν είναι αναγκαία. Επιπλέον, πριν φτάσετε στον προορισμό σας, κλείστε τον κλιματισμό (το κουμπί με την ένδειξη A/C) και αφήστε μόνο τον ανεμιστήρα να δουλεύει για λίγα λεπτά. Μάλιστα αυτό βοηθά στο στέγνωμα των σωληνώσεων και αποτρέπει την ανάπτυξη μούχλας.

Θέλει την κατάλληλη φροντίδα & χρήση

Η άσχημη μυρωδιά από το air condition του αυτοκινήτου δεν είναι απλά ενοχλητική, αλλά μπορεί να είναι και ανθυγιεινή. Αντικαθιστώντας το φίλτρο καμπίνας, χρησιμοποιώντας ειδικά σπρέι και ακολουθώντας σωστές πρακτικές χρήσης, μπορείτε να εξαλείψετε τις οσμές και να προλάβετε την επανεμφάνισή τους. Με αυτές τις απλές ενέργειες, η οδήγησή σας θα παραμείνει ευχάριστη και σίγουρα θα είναι πιο υγιεινή.

abb_img