Νέα Ferrari Testa Rossa J με… ηλεκτρικό κινητήρα!

Η Ferrari Testa Rossa J εξοπλίζεται με ηλεκτρικό κινητήρα και αποτελεί προϊόν συνεργασίας της «Σκουντερία» με τη Little Car Company.

Ακούστε το άρθρο

Η Ferrari Testa Rossa J είναι μια πιστή αναπαραγωγή της 250 Testa Rossa του 1957 και θα τραβήξει την προσοχή κυρίως των συλλεκτών κλασσικών αυτοκινήτων. Σε κυκλοφορία θα δούμε μόλις 299 «αντίτυπα» σε κλίμακα 75%. Αν και μπορεί να την οδηγήσει ο οποιοσδήποτε άνω των 14 ετών, το μοντέλο δεν έχει έγκριση κυκλοφορίας στο δρόμο.

Η Ferrari 296 GTB Squalo αποδίδει 888 ίππους

Με ιταλική φινέτσα η Ferrari Testa Rossa J

Για τις αναλογίες και τα χρώματα του νέου ηλεκτρικού μοντέλου της Ferrari έκανε τα μαγικά του το Styling Center Ferrari. Συγκεκριμένα, το μοντέλο διαθέτει ένα κάθισμα με υψηλής ποιότητας δερμάτινη ταπετσαρία και χωρητικότητας ενός ενήλικα και ενός εφήβου.

Επιπλέον, η επανασχεδίαση των καντράν με γνώμονα την τοποθέτηση τους σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, διατηρεί την παραδοσιακή σχεδίαση και τις γραμματοσειρές. Η Nardi κατασκεύασε το τιμόνι του οχήματος, όπως συνέβη και στην 250 Testa Rossa του 1957.

Η συνεργασία που φέρνει ένα βήμα πιο κοντά το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ferrari

Το τμήμα Classiche της Ferrari ήταν υπεύθυνο για το σασί και τα εξαρτήματα της νέας Ferrari Testa Rossa J. Ουσιαστικά, σάρωσε και αναδημιούργησε ψηφιακά τα πρωτότυπα και χάρτινα σχέδια για την παραγωγή του ηλεκτρικού μοντέλου. Διατηρήθηκε, μάλιστα, η ίδια γεωμετρία διεύθυνσης και ανάρτησης με το αρχικό μοντέλο του 1957.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο ηλεκτρικός κινητήρας του ιταλικού μοντέλου τροφοδοτείται από 3 μπαταρίες. Βρίσκονται στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και παρέχουν αυτονομία 90 χιλιομέτρων.

abb_img