Νέα ημερομηνία διεξαγωγής της έκθεσης αυτοκινήτου «ΑUTOKINHΣΗ Anytime»

Η πολυαναμενόμενη έκθεση αυτοκινήτου «ΑUTOKINHΣΗ Anytime» μετατίθεται για τον Μάιο του 2022 στον ίδιο χώρο, το εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.
Η αλλαγή ημερομηνίας και μεταφορά γίνεται κατόπιν προτροπής, και με τη σύμφωνη γνώμη του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), που στηρίζουν στο σύνολό τους την έκθεση.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο βασικός λόγος της αλλαγής ημερομηνίας της Έκθεσης, που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 23-31 Οκτωβρίου 2021 στο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, είναι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε παγκόσμιο επίπεδο στην παράδοση καινούργιων αυτοκινήτων, γεγονός που δεν θα επέτρεπε αυτό το χρονικό διάστημα την παρουσίαση των νέων μοντέλων και τις αντίστοιχες παραγγελίες των συγκεκριμένων αυτοκινήτων.

Αυτοκίνητο και ηλεκτροκίνηση στο επίκεντρο της έκθεσης «ΑUTOKINHΣΗ Anytime»

H έκθεση «ΑUTOKINHΣΗ Anytime» που πραγματοποιείται εδώ και 35 χρόνια αφορά στον κόσμο του αυτοκινήτου και της ηλεκτροκίνησης, φιλοξενώντας παράλληλα τις  περισσότερες πρεμιέρες μοντέλων του σήμερα και του αύριο.

Κατά τη διάρκειά της έχει προγραμματιστεί, επιπλέον, μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, όπως events σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες του κλάδου, test-drives νέων μοντέλων και διοργάνωση θεματικών ομιλιών από διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου.

Στόχος της έκθεσης «ΑUTOKINHΣΗ Anytime» είναι να μετατρέψει την Αθήνα, τις ημέρες διεξαγωγής της, σε ένα future innovative hub σε ό,τι αφορά στον κόσμο των μετακινήσεων και του αυτοκινήτου.

Ηλεκτροκίνηση, εναλλακτικές μορφές μετακίνησης, πρωτότυπα οχήματα, νέες τεχνολογίες και εφαρμογές του μέλλοντος, έξυπνες πόλεις, αλλά κυρίως η οικολογική μετακίνηση, θα αποτελέσουν μέρος των θεματικών εκδηλώσεων της έκθεσης, έχοντας πάντα στο επίκεντρό της τον καταναλωτή και τις ανάγκες του.

Η Αυτοκίνηση 2021 τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Αττικής και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Η ιστορία της έκθεσης «AUTOΚΙΝΗΣΗ Expo»

Η έκθεση «Αυτοκίνηση» ξεκίνησε την πορεία της τον Σεπτέμβριο του 1983, με τον τίτλο «Σαλόνι Αυτοκινήτου».

Το «Σαλόνι Αυτοκινήτου» πραγματοποιείτο κάθε χρόνο και φιλοξενείτο στο Parking του Ολυμπιακού Σταδίου από το 1983 έως το 1986 και κατόπιν στο εκθεσιακό κέντρο του ΟΛΠ για 10 χρόνια έως το 1996.

Ο κ. Άρης Γαλανόπουλος, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής της έκθεσης, διοργανώνει την έκθεση με απόλυτη ευθύνη και ευρεία αποδοχή τόσο από τους συμμετέχοντες, όσο και από το κοινό.

Το 1996 ο τίτλος της έκθεσης αλλάζει από «Σαλόνι Αυτοκινήτου» σε «Αυτοκίνηση» και πραγματοποιείται πλέον κάθε δύο χρόνια.

Η έκθεση «Αυτοκίνηση» γίνεται θεσμός τόσο για τους συμμετέχοντες, όσο και για το κοινό που την επισκέπτεται.

Παρά τις δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, οι εισαγωγείς αντιπρόσωποι εμπιστεύονται σταθερά την έκθεση για την προβολή τους και το κοινό ανταποδίδει τα μέγιστα με την ανταπόκριση του, καθώς οι εκθέσεις αυτοκινήτου έχουν τον υψηλότερο δείκτη επισκεψιμότητας από όλες τις εκθέσεις στην ελληνική επικράτεια.

Μια νέα σελίδα στην έκθεση «AUTOΚΙΝΗΣΗ expo»

Το 2014 οι πωλήσεις του αυτοκινήτου σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 22%. Η έκθεση «Αυτοκίνηση 2014» έρχεται με νέα ταυτότητα εν μέσω ενός κλίματος αισιοδοξίας στην αγορά.

Η έκθεση πλέον διοργανώνεται από κοινού με την εταιρεία «Be Best» Ε. Χαραλάμπους – Γ. Χρυσοσπάθης & Σια Ο.Ε., καταξιωμένη στον χώρο των εκθέσεων και της προώθησης πωλήσεων.

Στην έκθεση έκαναν πρεμιέρα στην ελληνική αγορά τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων απευθείας από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του εξωτερικού.

Επιπλέον, έγινε ένα νέο άνοιγμα στον κλάδο της συντήρησης και φροντίδας του αυτοκινήτου και των αξεσουάρ, αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο την πιο ολοκληρωμένη έκθεση στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Η αγορά ανταποκρίθηκε θετικά και μετά από πολλά χρόνια στην έκθεση συμμετείχε η πλειοψηφία των εισαγωγέων αντιπροσώπων μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Μετά από την καθολική αναγνώριση της έκθεσης «Αυτοκίνηση 2014», η έκθεση «Αυτοκίνηση FISIKON 2015», ήρθε να εδραιώσει και να αναβαθμίσει τον εκθεσιακό αυτό θεσμό.

Η ανταπόκριση του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με 68.000 επισκέπτες να τιμούν την έκθεση με την παρουσία τους, πραγματοποιώντας πάνω από 6.500 test drives.

Διαβάστε επίσης: Η φετινή Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε εκθέτες και επισκέπτες

abb_img
spot_img