Νέα Mercedes-AMG E53: Ένα δυνατό υβριδικό μοντέλο

Η Mercedes-AMG παρουσίασε το υβριδικό μοντέλο E53, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε sedan και wagon αμαξώματα με εξαιρετική ισχύ και όχι μόνο.

Ακούστε το άρθρο

Η επόμενη εξέλιξη στη σειρά των εξαιρετικών αυτοκινήτων της Mercedes-AMG έρχεται με μια εντυπωσιακή πρόταση. Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG E53, ένα υβριδικό αυτοκίνητο που συνδυάζει την απόδοση και την απόδοση με την αποδοτικότητα της ηλεκτροκίνησης. Να σημειώσουμε πως είναι διαθέσιμη σε sedan αλλά και wagon αμαξώματα.

Το νέο μοντέλο διαθέτει 3 λίτρων 6κύλινδρο κινητήρα, ο οποίος προσφέρει την εκπληκτική ισχύ. Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω κινητήρας έχει για παρέα έναν ηλεκτροκινητήρα, που μπορεί να αποδώσει 577 ίππους. Ωστόσο, με την ενεργοποίηση του Race Start, η ισχύς μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 603 ίππους.

Μία Mercedes-AMG GT R σε κανάλι στο Άμστερνταμ

Με σούπερ τελική τόσο ως sedan όσο και ως wagon

Αυτή η ισχύς επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα για την έκδοση sedan. Το ελαφρώς βαρύτερο wagon κάνει την απόσταση στα 3,9 δευτερόλεπτα. Η τελική τους ταχύτητα δεν ξεπερνάει τα 250 χλμ./ώρα, αλλά με το προαιρετικό πακέτο AMG Driver’s Package μπορεί να φτάσει μέχρι 280 χλμ./ώρα για το sedan και 275 χλμ./ώρα.

Mercedes-AMG: Το πρώτο ηλεκτρικό θα έχει πολλούς ίππους!

Επιπλέον, η νέα E53 διαθέτει ένα πακέτο μπαταριών υψηλής χωρητικότητας, το οποίο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να καλύψει περισσότερα από 100 χιλιόμετρα, χωρίς… ανεφοδιασμό καυσίμου. Η μπαταρία παρέχει την ενέργειά της σε έναν ηλεκτρικό κινητήρα που είναι ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων για εξοικονόμηση χώρου.

Mercedes-AMG GT-4-Door: Έρχεται το 2025

Τα χαρακτηριστικά της νέας MercedesAMG E53

Επίσης,  το αυτοκίνητο προσφέρει μια σειρά από σύγχρονες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται ένα πλήρως μεταβλητό σύστημα τετρακίνησης και μια προσαρμοστική ανάρτηση για ακόμη καλύτερη απόκριση και ευελιξία στο δρόμο.

Ειδικότερα, διαθέτει σκληρό αμάξωμα, μεγαλύτερα φρένα και στάνταρ σύστημα διεύθυνσης στους πίσω τροχούς. Το πλήρως μεταβλητό σύστημα AWD συνδυάζεται με μια προσαρμοστική ανάρτηση με μεταβλητή απόσβεση. Η σχεδίασή της είναι πιο επιθετική με φαρδύτερα μπροστινά φτερά.

Τέλος, η Mercedes-AMG E53 θα είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ, ενώ η τιμή θα γίνει γνωστή αργότερα.

Πηγή: Motor1

 

 

abb_img