Νέο Hyundai i30 με υβριδική τεχνολογία

Για πρώτη φορά το Hyundai i30 διατίθεται με εξηλεκτρισμένη 48V Hybrid Turbo τεχνολογία μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων CO2 και αυξάνοντας την απόδοση.

Το υβριδικό σύστημα κίνησης 48V Hybrid υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, με ‘ενέσεις’ ηλεκτρικής ενέργειας σε διαφορετικά στάδια οδήγησης.

Τα 48V Hybrid σύνολα διατίθενται με το πρωτοποριακό Intelligent Manual Transmission (iMT) για ακόμα μεγαλύτερη απόδοση.

Το iMT διαθέτει ηλεκτρονικό συμπλέκτη που συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης των 48V Hybrid εκδόσεων. Για αυξημένη οικονομία, το iMT αποσυνδέει τον κινητήρα από το σύστημα μετάδοσης όταν ο οδηγός αφήνει το γκάζι, και το όχημα εισέρχεται σε λειτουργία coasting (πρόγραμμα ρολαρίσματος) με μειωμένη κατανάλωση.

Εναλλακτικά, η 48V Hybrid Turbo τεχνολογία συνδυάζεται με το απολαυστικό 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7-DCT, που διαθέτει στάνταρ χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι (πτερύγια paddle shifters), και συνδυάζει την οικονομική λειτουργία, την οδηγική απόλαυση ενός μηχανικού κιβωτίου με την άνεση ενός αυτόματου.

Το Hyundai i30 ανανεώθηκε με νέα σχεδιαστικά στοιχεία. Διακρίνεται από το αναβαθμισμένο εμπρός τμήμα και από τα εντυπωσιακά LED φώτα ημέρας σχήματος V.

Το πίσω τμήμα εκφράζει τον προηγμένο χαρακτήρα του αυτοκινήτου, ενώ ο πλήρως ανασχεδιασμένος πίσω προφυλακτήρας βελτιώνει την αεροδυναμική απόδοση.

Στο εσωτερικό, επιφάνειες υψηλής ποιότητας και ανανεωμένη καμπίνα είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Το εργονομικό εσωτερικό προσφέρει καλύτερη θέση οδήγησης, ενώ και οι υπόλοιποι συνεπιβάτες απολαμβάνουν ένα άνετο ταξίδι με άπλετο χώρο για όλη την οικογένεια.

Η στάνταρ οθόνη πολυμέσων 8” συνοδεύεται από την προβολή εικόνας από κάμερα οπισθοπορίας, ενώ προσφέρει προηγμένη συνδεσιμότητα μέσω των εφαρμογών Android Auto και AppleCarPlay.

Ο ραδιοφωνικός ήχος μεταδίδεται καθαρότερα από ποτέ στα 6 ηχεία (4 βασικά και 2 tweeters) του i30 από όσους ραδιοφωνικούς σταθμούς εκπέμπουν ψηφιακό σήμα DAB.