Νέο ηλεκτρικό Audi στην βάση της γκάμας

Ένα νέο ηλεκτρικό Audi, εισαγωγικού επιπέδου έρχεται το 2027. Θα αναπτυχθεί μέσα σε 3 χρόνια και θα είναι αντίστοιχο των A3 και Q3.

Ακούστε το άρθρο

Ένα «Υπέροχο και μοναδικό» νέο ηλεκτρικό Audi, εισαγωγικού επιπέδου έρχεται το 2027. Το εντελώς νέο «A2» θα αναπτυχθεί μέσα σε μόλις τρία χρόνια. Και θα λειτουργήσει ως ηλεκτρικό αντίστοιχο των A3 και Q3.

Η Audi επιταχύνει τις διαδικασίες για το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα λειτουργήσει ως ηλεκτρική αντιστοιχία του A3 και του Q3. Το μοντέλο θα είναι στην βάση της γκάμας της μάρκας. Με τον διευθύνοντα σύμβουλο Gernot Döllner να δηλώνει ότι θα είναι ένα «υπέροχο, μοναδικό, ανεξάρτητο σχέδιο».

Το μικρό μοντέλο θα κυκλοφορήσει το 2027, με τον Döllner να λέει ότι θα είναι προϊόν ενός επιταχυμένου χρόνου ανάπτυξης περίπου τριών ετών. Καθώς η γερμανική εταιρεία επιδιώκει να ανταγωνιστεί τους γρήγορα κινούμενους κινέζους ανταγωνιστές.

Μετά την κατάρρευση του supermini A1 και του crossover Q2, το hatchback A3 και το SUV Q3 είναι τα μικρότερα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης στη γκάμα της Audi. Στο A3 μόλις έγινα ανανέωση και μια νέα έκδοση του Q3 θα έρθει σύντομα.

Ο Döllner αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Πέραν του ότι θα είναι ένα «ηλεκτρικό μοντέλο κάτω από το Q4 E-tron». Αλλά είπε ότι «θα είναι ένα υπέροχο, μοναδικό ανεξάρτητο όχημα, που θα παράγεται στο Ingolstadt και θα είναι κάτι που όλοι περιμένουμε».

Δεδομένης της δημοτικότητας των SUV, αυτό το ηλεκτρικό εισαγωγικού επίπεδου μπορεί να πάρει τη μορφή ενός crossover. Αντί για ένα συμβατικό hatchback. Έτσι θα είναι κάτι σαν ηλεκτρικό Q3.

Δείτε ακόμα: Νέο Audi A3 με νέο εσωτερικό και έκδοση S3

 

Πλατφόρμα και ονομασία

Στη εφετινή έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου, ο τότε τεχνικός επικαφαλής της Audi, Oliver Hoffman, είπε ότι το νέο μοντέλο είναι πάνω στην πλατφόρμα MEB EV του ομίλου Volkswagen. Δηλαδή αυτή του Q4 E-tron, αντί της υψηλότερης αρχιτεκτονικής PPE που μόλις έχει αρχίσειi. Αυτή η πλατφόρμα είναι για μεγαλύτερα αυτοκίνητα, όπως το νέο Audi Q6 E-tron.

Ο Döllner δεν απέκλεισε την MEB. Αλλά επέμεινε ότι η «τελική απόφαση για την πλατφόρμα δεν έχει ληφθεί ακόμη».

Από την άλλη ο Döllner απέκλεισε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα διαδεχθεί το A1, λέγοντας: «Αυτό δεν είναι ένα αυτοκίνητο τεσσάρων μέτρων. Δεν θα έχουμε ένα διάδοχο των A1 και Q2. Όχι έναν άμεσο διάδοχο. Αλλά με το μοντέλο κάτω από το Q4, αυτό θα είναι σίγουρα το αυτοκίνητο εισόδου μας».

Δεν πήραμε κανένα στοιχείο από τον Döllner για την ονομασία του μοντέλου. Αλλά η Audi πρόσφατα άλλαξε τη στρατηγική ονομασίας των μοντέλων της. Έτσι ώστε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να έχεουν ζυγά νούμερα και τα συμβατικά μονά. Αυτό σημαίνει ότι το μελλοντικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο εισόδου είναι πιθανόν να ονομαστεί A2 E-tron ή Q2 E-tron. Ακόμα κι αν δεν θα έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα που είχαν αυτή την ονομασία.

Πηγή: autocar.co.uk

abb_img