Νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Togg το 2025 (;)

Η τουρκική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών Togg σχεδιάζει να ξεκινήσει τη σειρά παραγωγής του δεύτερου μοντέλου της για την Ευρώπη το 2025.

Πέρσι γνωρίσαμε για πρώτη φορά το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο…Made in Turkey, το Τ10Χ από την εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Togg. Το Togg T10X αποτελεί ουσιαστικά ένα ηλεκτρικό SUV, το οποίο κυκλοφορεί σε 2 εκδόσεις, με 1 και 2 ηλεκτρικούς κινητήρες. Διαθέτει πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού και ικανοποιητική αυτονομία.

Πλέον, η τούρκικη εταιρεία επεκτείνει τις «ηλεκτρικές» της δραστηριότητες και ετοιμάζει το δεύτερο ηλεκτρικό της μοντέλο, για την ακρίβεια ένα σεντάν. Να σημειώσουμε πως σχεδιάζει να λανσάρει 3 ακόμη μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου ενός hatchback μοντέλου στην κατηγορία C, ενός B-SUV και ενός van.

Togg T10X: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των Τούρκων κοστίζει ακριβά

Το νέο μοντέλο της Togg θα μπει στην παραγωγή το 2025

Σύμφωνα με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας, Fatih Kacır, η παρουσίαση του μοντέλου θα γίνει προς τα τέλη του 2024. Όσον αφορά την έναρξη της παραγωγής είναι προγραμματισμένη για το 2025.

Επιπλέον, ο Υπουργός τόνισε τις προοπτικές της Togg για την Ευρώπη, λέγοντας μάλιστα πως σχεδιάζει να ξεκινήσει τις εξαγωγές των οχημάτων της από το 2025. Η πορεία της Togg προς τη διεθνή αγορά θα ξεκινήσει από την Σκανδιναβία, πριν εστιάσει σε μεγαλύτερες αγορές, όπως αυτή της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό SUV της TOGG

1 εκατομμύριο ηλεκτρικά μέχρι το 2030

Η Togg έχει συνάψει συνεργασία με την κινέζικη εταιρεία κατασκευής κυψελών για μπαταρίες, Farasis Energy. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει την εταιρεία Siro, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει τη δοκιμαστική παραγωγή μπαταριών. Στόχος της μάρκας, είναι η παραγωγή 1 εκατομμυρίου ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2030.

Togg: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο «Made in Turkey»

Τέλος, σύμφωνα με τον Υπουργό, η εταιρεία δεν βιάζεται να επεκτείνει την παρουσία της στο εξωτερικό. Προτού εξετάσει την είσοδο σε άλλες αγορές, η εταιρεία επιθυμεί να επιδείξει βιώσιμη επιτυχία στην εγχώρια αγορά.

Ειδικότερα, εντός της Τουρκίας, η μάρκα έχει ήδη επιτύχει υψηλή ζήτηση. Μάλιστα, η  παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου στη Βόρεια Προύσα πιθανότατα θα φτάσει τα 175.000 οχήματα ετησίως στο τελικό στάδιο επέκτασης.

Αναμένουμε νεότερα!

abb_img
spot_img