Νέο σύστημα αποφυγής σύγκρουσης από τη Nissan!

Νέα προηγμένη τεχνολογία υποβοήθησης του οδηγού παρουσίασε η Nissan, στοχεύοντας στη μείωση των ατυχημάτων και την αποφυγή των συγκρούσεων.

Ακούστε το άρθρο

Σίγουρη για την πλήρη αυτονομία των αυτοκινήτων της είναι η Nissan. Προφανώς, μέσω του προηγμένου συστήματος υποβοήθησης του οδηγού (ADAS), που ανακοίνωσε και παρουσίασε, με φόντο τη μείωση των ατυχημάτων.

Ground Truth Perception για περισσότερη ασφάλεια

Η νέα τεχνολογία υποβοήθησης του οδηγού της Nissan έχει την ονομασία, Ground Truth Perception. Και σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, θα μπορεί να ανιχνεύει το σχήμα και την απόσταση των αντικειμένων. Καθώς και τη δομή του περιβάλλοντος χώρου του οχήματος «σε πραγματικό χρόνο με μεγάλη ακρίβεια».

Βραβείο iF Design για το Ariya και το Nissan Pavilion

Επιπλέον, συνδυάζει την τεχνολογία LiDAR επόμενης γενιάς, με πολυάριθμους αισθητήρες ραντάρ και κάμερα τοποθετημένη στο εξωτερικό του οχήματος. Με τις πληροφορίες που θα συλλέγει, θα μπορεί να εκτελεί αυτόματα ελιγμούς για την αποφυγή σύγκρουσης.

Ένα Skyline δοκίμασε την τεχνολογία της Nissan

Η εταιρεία δημοσίευσε εικόνες ενός Skyline, του Infiniti Q50 της ιαπωνικής αγοράς, εξοπλισμένου με την πλήρη σειρά ραντάρ, LiDAR και κάμερες. Το Skyline εφάρμοσε την τεχνολογία για την αποφυγή συγκρούσεων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Για παράδειγμα κατά τη δοκιμή, απέφυγε με επιτυχία έναν τροχό, έναν πεζό και ένα όχημα με όπισθεν.

H Nissan φέρνει επαναστατική τεχνολογία για μπαταρίες!

Που συμβάλλει το νέο σύστημα;

Επιπλέον, η τεχνολογία συμβάλλει και στην ανίχνευση της διακοπής της κυκλοφορίας ώστε να αλλάξει λωρίδα εγκαίρως, χωρίς την επέμβαση του οδηγού.

Περισσότερες περιπτώσεις περίπλοκων ατυχημάτων παρουσιάστηκαν ψηφιακά. Δείχνοντας κι άλλες δυνατότητες του συστήματος. Δηλαδή, μια περίπτωση αφορά ένα Pick-Up με ρυμουλκούμενο που εμπόδιζε την κίνηση στον αυτοκινητόδρομο.

Σε άλλη περίπτωση, ένα σεντάν συγκρούστηκε με φορτηγό. Και τέλος, ένα μεγάλο ιπτάμενο αντικείμενο ήρθε από την άλλη λωρίδα του δρόμου, με κατεύθυνση το παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Νέο σύστημα αποφυγής σύγκρουσης από τη Nissan!

Σύντομα κοντά μας

Τη νέα τεχνολογία υποστήριξης του οδηγού της ιαπωνικής φίρμας θα δούμε σε συγκεκριμένα μοντέλα μεταξύ 2025 και 2030. Ενώ, στην πορεία θα είναι διαθέσιμη σταδιακά σε κάθε νέο μοντέλο μέχρι το 2030.

Nissan: Ηλεκτρική αντεπίθεση με φουλ της τεχνολογίας!

Η τεχνολογία θα πάρει τη θέση του τρέχοντος συστήματος ProPilot 2.0, που γνωρίσαμε το 2019. Τέλος, περιμένουμε να δούμε το όχημα Robo της Nissan, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι πλήρως αυτόνομο.

Δείτε το βιντεο:

abb_img