Το Nissan Qashqai έρχεται σε νέα υβριδική έκδοση

Λίγοι μήνες μας χωρίζουν από το λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai. Το best-seller SUV της Nissan θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη την άνοιξη του 2021, πλήρως αναβαθμισμένο.

Το νέο Qashqai γίνεται το πρώτο Nissan επί ευρωπαϊκού εδάφους που εφοδιάζεται με το σύστημα e‑POWER. Περιλαμβάνει ηλεκτροκινητήρα που κινεί αποκλειστικά τους τροχούς, αλλά και βενζινοκινητήρα που έχει ως αποκλειστική αποστολή να φορτίζει την μπαταρία.

Το υβριδικό Qashqai ουσιαστικά κινείται από το ηλεκτρικό μοτέρ και θα συμπεριφέρεται όπως ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ωστόσο, παρόλο που θα υπάρχουν e-move προγράμματα κίνησης, δεν θα μπορεί να θεωρηθεί EV επειδή περιστασιακά θα λειτουργεί ο βενζίνης.

Κεντρικός κινητήρας είναι ο 1.3 βενζίνης, ο οποίος έχει εξελιχθεί και συνδυάζεται με τεχνολογία mild hybrid 12V για περιορισμό κατανάλωσης και ρύπων.

Από τις τελευταίες πληροφορίες που γνωρίζουμε είναι πως το μήκος του νέου αμαξώματος θα είναι αυξημένο κατά 3,5 εκατοστά, φαρδύτερο κατά 3,2 εκ. και ψηλότερο κατά 2,5 εκ., ενώ το μεταξόνιο θα είναι μεγαλύτερο κατά 20 χιλιοστά.

H έκδοση 1.3 DiG-T με το 12V ALiS θα έχει δύο εκδόσεις: στους 140 και στους 160 ίππους, με την ισχυρότερη έκδοση να έχει και τετρακίνηση. Θα υπάρχουν εξάρια χειροκίνητα κιβώτια ή αυτόματα CVT.

abb_img
spot_img