Νορβηγία: Πόσα ηλεκτρικά ταξί πωλήθηκαν το 2023;

Τα ταξί που πωλήθηκαν στη Νορβηγία το προηγούμενο έτος, ήταν σχεδόν όλα αμιγώς ηλεκτρικά φτάνοντας μάλιστα το 90%.

Στη Νορβηγία, η υιοθέτηση ηλεκτρικών ταξί για το 2023, έφθασε στο εντυπωσιακό ποσοστό του 88% το 2023. Αυτή η εξέλιξη αντιπροσωπεύει σημαντική αύξηση σε σχέση και με το ποσοστό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα, το οποίο ανήλθε στο 82,4% όλων των νέων αυτοκινήτων.

Η Νορβηγία συνεχίζει να… «κινείται» ηλεκτρικά

Μπέργκεν και Στάβανγκερ στο… 100%

Πιο συγκεκριμένα, τα ταξί που πωλήθηκαν στη Νορβηγία το περασμένο έτος, ήταν 9 στα 10 αμιγώς ηλεκτρικά. Πιο αναλυτικά, στις πόλεις Μπέργκεν και Στάβανγκερ, όλα τα νέα ταξί ήταν αποκλειστικά ηλεκτρικά. Στο Τρόντχαϊμ, το ποσοστό των νέων ηλεκτρικών ταξί άγγιξε το 97%, ενώ στο Όσλο, τα ηλεκτρικά ταξί που βγήκαν στους δρόμους ήταν το 90% των ταξί γενικότερα.

Electreon: Δρόμοι ασύρματης φόρτισης σε Γαλλία και Νορβηγία

Φυσικά, ο λόγος του μεγάλου αριθμού ταξινομήσεων ηλεκτρικών ταξί έχει να κάνει με το γεγονός πως πολλές περιφερειακές διοικήσεις έχουν ανακοινώσει προθεσμίες για αυτό. Σύμφωνα με αυτές, τα ταξί πρέπει να είναι όλα ηλεκτρικά μέχρι κάποιο χρονικό σημείο. Παρ’ όλα αυτά, ορισμένοι εκπρόσωποι της βιομηχανίας εκφράζουν ανησυχίες για τη διάθεση εγκαταστάσεων φόρτισης.

Νορβηγία: «Ανθίζουν» οι… πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

To Tesla Model Y ξεχώρισε στη Νορβηγία

Τέλος, συνολικά, το 2023 καταγράφηκαν 104.590 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με το Tesla Model Y να ξεχωρίζει ως το πιο δημοφιλές μοντέλο, αποτελώντας το 18% των συνολικών πωλήσεων για το έτος. Ειδικότερα, για το 2023 σημείωσε 23.085 πωλήσεις, ενώ για τον Δεκέμβριο 1.366 πωλήσεις.

Ακόμη, το VWID.4 ακολουθεί πολύ με 6.614 νέες ταξινομήσεις κατά τη διάρκεια του έτους (5,2 τοις % αγοράς). Το Skoda Enyaq πέτυχε 5.740 νέες ταξινομήσεις (4,5 %) και το Toyota bZ4X 5.395 νέες ταξινομήσεις (4,2%)

abb_img
spot_img