Ο διάδοχος του Audi A3 θα είναι ηλεκτρικός!

Το επόμενο Audi A3 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και βασισμένο σε ολοκαίνουργια πλατφόρμα του Ομίλου Volkswagen.

Η επόμενη γενιά του Audi A3 θα είναι ηλεκτρική με κάθε επισημότητα. Το premium hatchback της γερμανικής μάρκας θα σταματήσει να φέρει κινητήρα εσωτερικής καύσης μετά το 2026.

Επιπλέον, ο διάδοχος του A3, ενδεχομένως να ξαναγίνει το πιο συμπαγές αυτοκίνητο της εταιρείας. Προφανώς με βάση το γεγονός ότι τα A1 και Q2 σταματούν την κυκλοφορία τους τα επόμενα χρόνια. Στόχος της Audi είναι τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα, τα οποία προφανώς είναι και πιο επικερδή.

Το Audi Α6 Avant e-tron Concept αποκαλύπτεται!

Την τελευταία γενιά του Audi A3 την γνωρίσαμε την άνοιξη του 2020. Έχει επταετή κύκλο ζωής με μικρές αναβαθμίσεις και φρεσκαρίσματα που δεν θα αλλάξουν έως το 2026. Μέχρι τότε το μικρότερο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας θα είναι το Q4 e-tron, που έχει ως βάση την πλατφόρμα MEB.

Ο διάδοχος του Audi A3 θα είναι ηλεκτρικός!

Audi A3 βασισμένο στην πλατφόρμα Trinity

Τη πλατφόρμα Trinity θα έχει ως βάση το μελλοντικό ηλεκτρικό Α3. Επιπλέον, η νέα πλατφόρμα θα βρει την πρώτη της εφαρμογή στη γκάμα της Volkswagen, σε ένα ηλεκτρικό μοντέλο παρόμοιου μεγέθους του A3.

Audi: Ετοιμάζει το πρώτο Pick-Up στην ιστορία της;

Πιο συγκεκριμένα, η Trinity θα κάνει την πρώτη εμφάνισή της σε μοντέλο της γερμανικής φίρμας λίγο μεγαλύτερο από 4 μέτρα. Όσα είναι και το Α3. Η έκδοση Sportback έχει μήκος 4,31 μ., αλλά πιθανώς το νέο Α3 να θυμίζει το νέο Renault Megane E-Tech.

Τέλος, παράλληλα με την πλατφόρμα Trinity, η γερμανική εταιρεία σχεδιάζει και μια δεύτερη, με την ονομασία Artemis. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα αφορά τα μεγαλύτερου μεγέθους ηλεκτρικά αυτοκίνητα της γερμανικής φίρμας.

Ο Ken Block επιλέγει Audi RS Q e-tron

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το νέο Audi A8 είναι από τα τελευταία που θα δανείζεται στοιχεία από το πρόσφατο εντυπωσιακό πρωτότυπο Grandsphere.

abb_img
spot_img