Ο Έλον Μασκ «κράζει» το Tesla Cybertruck… μέσω e-mail!

Η ποιότητα κατασκευής του Tesla Cybertruck δεν ικανοποιεί τον Έλον Μασκ, ο οποίος θέλει να κατασκευάζεται όπως και τα τουβλάκια LEGO.

Ακούστε το άρθρο

Το Tesla Cybertruck, το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό Pick-Up της αμερικάνικης εταιρείας, το τελευταίο διάστημα έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Πρόσφατα, ο Έλον Μασκ, δημοσίευσε φωτογραφία με τον ίδιο να είναι στο τιμόνι ενός Cybertruck δοκιμής. Μάλιστα, το χαρακτήρισε ως υποψήφιο για να μπει στην παραγωγή.

Αυτό σαν είδηση, χαροποιεί τους περίπου 1,9 εκατομμύρια ενδιαφερόμενους, οι οποίοι έχουν κράτηση για το εν λόγω μοντέλο. Ωστόσο, μία «διαρροή» αποκάλυψε ένα e-mail του Μασκ προς τους επικεφαλής κατασκευής της εταιρείας. Σε αυτό υπάρχουν έντονα παράπονα για τις προδιαγραφές του Cybertruck.

Ο Έλον Μασκ στο τιμόνι του… εκλεκτού (;) Tesla Cybertruck!

Tesla Cybertruck σαν… LEGO 

Πιο συγκεκριμένα, στο εν λόγω e-mail o Μασκ, προέβη σε χαρακτηρισμούς που κάνουν λόγο για… κακή συναρμολόγηση του Cybertruck, ακόμη και για το φινίρισμά του. Ο Μασκ απαίτησε όλα τα εξαρτήματα για το Cybertruck, είτε προέρχονται από την Tesla είτε από προμηθευτές, ότι θα πρέπει να σχεδιάζονται και να κατασκευάζονται με ακρίβεια κάτω των 10 micron.

Επίσης, ανέφερε ότι όλες οι διαστάσεις των εξαρτημάτων πρέπει να είναι με ακρίβεια τρίτου δεκαδικού ψηφίου σε χιλιοστά.. Μάλιστα, παρομοίασε τη μέθοδο αυτή με τα γνωστά τουβλάκια της LEGO και τα κουτάκια αναψυκτικών. Και αυτό γιατί ναι με είναι πολύ χαμηλού κόστους, αλλά έχουν μεγάλη ακρίβεια στη σχεδίασή τους.

Το πρώτο Tesla Cybertruck είναι πλέον γεγονός!

Ειδικότερα, ανέφερε τα εξής:

«Λόγω της φύσης του Cybertruck, το οποίο είναι κατασκευασμένο από λαμπερό μέταλλο με πολλές γωνίες, οποιαδήποτε διαστατική απόκλιση φαίνεται χάλια. Όλα τα εξαρτήματα για αυτό το όχημα, είτε δικά μας είτε από προμηθευτές, πρέπει να είναι με ακρίβεια κάτω των 10 micron».

Tesla Cybertruck: Στα ενδότερα του ηλεκτρικού Pick-Up!

Ο Έλον Μασκ λατρεύει την τελειότητα

Να σημειώσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που Μασκ, κάνει παρατηρήσεις στους εργαζόμενους της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, το 2018, είχε στείλει και πάλι e-mail, στους εργαζόμενους σχετικά με την ακρίβεια στις διαστάσεις.

Ειδικότερα, τόνισε τα εξής:

«Το αυτοκίνητό μας πρέπει να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί με τέτοια ακρίβεια ώστε, αν ένας ιδιοκτήτης μετράει διαστάσεις, διάκενα πάνελ και χρωματισμούς και οι μετρήσεις του δεν ταιριάζουν με τις προδιαγραφές του Model 3, αυτό σημαίνει απλώς ότι η μεζούρα του είναι λάθος».

abb_img