Ο Έλον Μασκ «ξαναχτυπά»… για το προσιτό Tesla

Ο Έλον Μασκ μίλησε στον Σάντι Μουνρό για το Tesla Cybertruck, αλλά αναφέρθηκε στο προσιτό Tesla, το οποίο «θα μας πάρει τα μυαλά».

Το προσιτό Tesla των 25.000 ευρώ έχει μας έχει απασχολήσει κατά καιρούς με το Έλον Μασκ να λέει τα καλύτερα. Μάλιστα, πρόσφατα, σε συνέντευξη του με τον έμπειρο Σάντι Μουνρό έκανε μία αναφορά στο Tesla Model 2 όπως είναι γνωστό.

Ο ιδρυτής της αμερικάνικης μάρκας, προχώρησε πρώτη φορά σε δηλώσεις για το εν λόγω μοντέλο. Πιο συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως είναι σε προχωρημένο στάδιο, λέγοντας πως θα πάρει τα μυαλά όλων όταν κυκλοφορήσει και επίσημα.

Ιδού το Tesla Model 2 των 25.000 ευρώ!

Το προσιτό Tesla θα μας τρελάνει όλους (;)

Ουσιαστικά, ο CEO της Tesla κάνει λόγο για ένα συναρπαστικό μοντέλο, το οποίο θα είναι παράλληλα και φθηνό. Ωστόσο, παρά την αναφορά που έκανε στο Μουνρό, δεν ανέφερε χρονοδιαγράμματα και οικονομικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τον Μασκ, η γραμμή παραγωγής του νέου μοντέλου θα έχει υψηλές απαιτήσεις για μαζική παραγωγή. Αρχικά, θα λειτουργεί στο Gigafactory του Τέξας. Στη συνέχεια, θα υπάρξει επέκταση στο Gigafactory του Μεξικού, το οποίο ωστόσο θα είναι πλήρως λειτουργικό σε αρκετά χρόνια από τώρα.

Tesla Cybertruck: Μεγαλώνει χάρη στην Unplugged Performance

Επιπλέον, ο Έλον Μασκ περιγράφει το νέο αυτοκίνητο ως ένα επαναστατικό εγχείρημα στην κατασκευή. Ειδικότερα, υποστηρίζει πως το επίπεδο της τεχνολογίας για την παραγωγή του θα ξεπεράσει κάθε άλλο εργοστάσιο αυτοκινήτου που έχει υπάρξει ποτέ.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Φεβρουάριο, η Tesla έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, το οποίο έδειχνε τα σκίτσα κάποιου άγνωστου μοντέλου. Πολλοί υπέθεσαν ότι αυτά αφορούσαν το Model 2. Το αυτοκίνητο που έδειχναν το σκίτσα, θύμιζε περισσότερο crossover, κάτι δηλαδή σαν το Model Y.

Tesla Cybertruck: Το ταξίδι ξεκινάει!

Ο Έλον Μασκ δήλωσε στον Μουνρό μεταξύ άλλων:

«Εξετάζω τα σχέδια της γραμμής παραγωγής γι’ αυτό το αυτοκίνητο κάθε εβδομάδα. Νομίζω ότι η επανάσταση στην κατασκευή που θα αντιπροσωπεύει το αυτοκίνητο θα πάρει τα μυαλά των ανθρώπων.

Το πιο ενδιαφέρον είναι πως το επίπεδο της τεχνολογίας για την παραγωγή του (αυτοκινήτου) θα είναι πολύ ανώτερο από οποιοδήποτε άλλο εργοστάσιο αυτοκινήτου έχει υπάρξει ποτέ στον πλανήτη».

Δείτε μέρος της συνέντευξης στο παρακάτω βίντεο:

abb_img
spot_img