Ιδού το Tesla Model 2 των 25.000 ευρώ!

Πιθανότατα να βρισκόμαστε λίγα 24ωρα πριν την παρουσίαση του μικρού ηλεκτρικού μοντέλου της Tesla, το οποίο θα ακούει στο όνομα Model 2.

Ακούστε το άρθρο

Η Tesla έχει ανακοινώσει ότι είναι σε διαδικασία εξέλιξης ενός νέου μικρού ηλεκτρικού μοντέλου, το οποίο θα κοστίζει περίπου 25.000 ευρώ. Μάλιστα, το μοντέλο αυτό θα πάρει θέση στο χαμηλότερο σκαλί της γκάμας της αμερικάνικης εταιρείας, κάτω από το Model 3.

Πρόσφατα, στο διαδίκτυο διέρρευσαν φωτογραφίες ενός καμουφλαρισμένου αυτοκινήτου, σε φάση δοκιμών. Μάλιστα, το μοντέλο αυτό «μαρτυρά» την αμερικάνικη καταγωγή του από τα εκτεθειμένα φωτιστικά σώματα της Tesla. Επιπλέον, η απουσία απόληξης εξάτμισης στον πίσω προφυλακτήρα, δηλώνει το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Η Tesla στρέφεται στην… εξόρυξη λιθίου!

Καταφθάνει το Tesla Model 2 των 25.000 ευρώ

Τα σκίτσα της Tesla μας «δείχνουν» το νέο Model 2

Μέσω ενός video, το οποίο έδωσε η ίδια η αμερικάνικη εταιρεία στη δημοσιότητα, βλέπουμε κάποια σκίτσα ενός άγνωστου μοντέλου. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να αφορούν το νέο μικρό και προσιτό μοντέλο της Tesla, το Model 2.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες, το ηλεκτρικό μοντέλο δεν διαθέτει hatchback αμάξωμα, θυμίζοντας περισσότερο crossover. Επιπλέον, θα λέγαμε ότι ακολουθεί τα χνάρια του μεγαλύτερου αδελφού μοντέλου της μάρκας, του Model Y. Ωστόσο, αυτό είναι πολύ λογικό, διότι ένα μεγάλο μέρος των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων, αφορά την εν λόγω κατηγορία.

Παραθέτοντας τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η Tesla θέλει να κατασκευάσει το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο σε νέα πλατφόρμα. Προφανώς, στόχος της είναι να μειώσει το κόστος κατασκευής, αλλά και να αυξήσει τον ρυθμό παραγωγής του μελλοντικού Model 2. Μάλιστα, όσοι έχουν ασχοληθεί έως τώρα με το θέμα, πιστεύουν ότι το μήκος του αμαξώματος δεν θα ξεπερνά τα 4,4 μέτρα.

Οι Superchargers της Tesla έφτασαν μέχρι τη Λάρισα!

Πιθανή ημερομηνία αποκάλυψης είναι η 1η Μαρτίου 2023

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, το «αφεντικό» της Tesla να προχωρήσει πολύ σύντομα σε περαιτέρω δηλώσεις σχετικά με το Model 2. Πιο συγκεκριμένα, η κίνηση αυτή μπορεί να γίνει πραγματικότητα στο πλαίσιο της «Investor Day», όπου η μάρκα θα παρουσιάσει τις νέες αρχιτεκτονικές τρίτης γενιάς.

Tesla: Το Master Plan 3 παρουσιάζεται τον Μάρτιο

Έτσι λοιπόν, όπως όλα δείχνουν, η Tesla θα αποκαλύψει το Model 2 το οποίο θα χρησιμοποιεί ως βάση τη νέα αρχιτεκτονική της εταιρείας. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσει μία πιο προσιτή ηλεκτρική πρόταση στο κοινό, δημιουργώντας μεγαλύτερο… πονοκέφαλο στον ανταγωνισμό.

Στο παρακάτω video της Tesla, θα παρατηρήσετε στο σημείο 11:29, τα σκίτσα της εταιρείας που μας δείχνουν το νέο μοντέλο:

abb_img