Ο Elon Musk ακυρώνει την παραγωγή του Tesla Model S Plaid+

O Elon Musk με ένα «λακωνικό» tweet, όπως συνηθίζει να κάνει, ανακοίνωσε πως η Tesla ακυρώνει την παραγωγή του Tesla Model S Plaid+, το οποίο αναμενόταν να είναι η «ναυαρχίδα» της αυτοκινητοβιομηχανίας με μεγαλύτερη αυτονομία και καλύτερες επιδόσεις από τις, ήδη εξαιρετικές, επιδόσεις της έκδοσης Model S Plaid.

«Το Plaid+ ακυρώνεται. Δεν υπάρχει ανάγκη, το Plaid είναι απλά τόσο καλό», τόνισε στο tweet του ο Musk.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Tesla Model S Plaid+, αναμενόταν να έχει εκτιμώμενη αυτονομία, περίπου, 850 χιλιομέτρων και είχε παρουσιαστεί πέρυσι σε μία εκδήλωση για την τεχνολογία μπαταριών, λόγω του ότι θα διέθετε την επόμενη γενιά μπαταριών.

Η παραγωγή όμως του μοντέλου μεταφέρθηκε από το τέλος του 2021 στο 2022.

Ο Musk, σε συνέχεια του αρχικού του tweet, πρόσθεσε πως «το Tesla Model S Plaid είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής, γενικά».

Αναφερόμενος, προφανώς, όχι μόνο στον άμεσο ανταγωνισμό του, δηλαδή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και σε αυτά που είναι είτε υβριδικά, είτε κινούνται με Κινητήρες Εσωτερικής Καύσης, αλλά έχοντας εξίσου εξωπραγματικές επιδόσεις!

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη: Το εξωπραγματικό Nevera είναι το νέο ηλεκτρικό hypercar της Rimac με 1.914 ίππους

Σύμφωνα με την Tesla, το Model S Plaid απαιτεί μόλις 2,1 δευτερόλεπτα για να αγγίξει τα 0-100 χλμ./ώρα και η τελική του ταχύτητα είναι 322 χλμ./ώρα. Η εκτιμώμενη αυτονομία του είναι, περίπου, στα 620 χιλιόμετρα, και η μέγιστη ισχύς του 1020 ίπποι!

Με μεγαλύτερη αυτονομία και γρηγορότερη επιτάχυνση από οποιαδήποτε άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής, το Model S Plaid είναι το υψηλότερο σε επιδόσεις τετράθυρο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ, σύμφωνα με την Tesla.

Και τα δύο συστήματα powertrain (Long Range και Plaid), σε συνδυασμό με την ανανεωμένη αρχιτεκτονική της μπαταρίας, είναι ικανά για διαδοχικές διαδρομές 1/4 μιλίου χωρίς διακοπή και με σταθερή απόδοση.

Διαβάστε επίσης: Ferrari SF90 vs Rimac Nevera – Η κόντρα που όλοι περιμέναμε

abb_img
spot_img