Ο Elon Musk «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το περιοδικό Time

«Ο Musk πέρασε τη ζωή του αψηφώντας τους «haters»: φαίνεται πως σήμερα βρίσκεται σε θέση να τους βάλει στη θέση τους», γράφουν οι δημοσιογράφοι του Time στο πορτρέτο του, που είναι αφιερωμένο στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία.

Ο CEO της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla και της εταιρείας διαστημικού τουρισμού SpaceX, Elon Musk, κηρύχθηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το αμερικανικό περιοδικό Time.

Όντας ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη με την περιουσία του να εκτιμάται στα 265,4 δισεκατομμύρια δολάρια από το περιοδικό Forbes, ο 50χρονος Musk, διαδέχεται τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, που μοιράστηκαν πέρυσι τον τίτλο.

Ο αντισυμβατικός… Elon Musk

Ο επιχειρηματίας με καταγωγή από τη Νότια Αφρική, ο οποίος πολιτογραφήθηκε υπήκοος Καναδά και κατόπιν ΗΠΑ, δεν αποτελεί σίγουρα μια συμβατική προσωπικότητα.

«Καθώς δημιούργησε λύσεις σε μια υπαρξιακή κρίση, ενσάρκωσε τις δυνατότητες και τους κινδύνους της εποχής των τεχνολογικών τιτάνων, επειδή έδωσε ώθηση για τις πιο τολμηρές και ανατρεπτικές μεταμορφώσεις της κοινωνίας, ο Elon Musk είναι το Πρόσωπο της Χρονιάς του Time για το 2021», δήλωσε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Έντουαρντ Φέλσενταλ.

«Ο Musk πέρασε τη ζωή του αψηφώντας τους «haters»: φαίνεται πως σήμερα βρίσκεται σε θέση να τους βάλει στη θέση τους», γράφουν οι δημοσιογράφοι του Time στο πορτρέτο του, που είναι αφιερωμένο στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία.

Το 2021 ήταν θεαματικό για τον Elon Musk και τις επιχειρήσεις του

Η SpaceX σύναψε τον Απρίλιο ένα αποκλειστικό συμβόλαιο με τη NASA για την αποστολή των πρώτων αστροναυτών στη Σελήνη, από το 1972.

Τον Σεπτέμβριο, η SpaceX έστειλε στο Διάστημα τέσσερις διαστημικούς τουρίστες, στην πρώτη τροχιακή αποστολή στην Ιστορία, στην οποία δεν ταξίδευε κανένας επαγγελματίας αστροναύτης.

⇒ Elon Musk: Το Starship μπορεί να είναι έτοιμο πριν το 2024

Ο Musk μιλάει, εξάλλου, με ενθουσιασμό για το σχέδιό του περί αποικισμού του Άρη τα επόμενα χρόνια.

Η Tesla, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας ξεπέρασε τα 1 τρισ. δολάρια στη Wall Street τον Οκτώβριο, συνεχίζει να κυριαρχεί στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

«Ο στόχος μας με την Tesla ήταν πάντα να αποτελέσει το παράδειγμα στην αυτοκινητοβιομηχανία με την ελπίδα πως και οι άλλοι κατασκευαστές θα φτιάχνουν επίσης ηλεκτρικά οχήματα, προκειμένου να επιταχύνουμε τη μετάβαση προς τις αειφόρες τεχνολογίες», είπε ο Musk σε μια συνέντευξη στο Time.

O επιχειρηματίας ανάρτησε πριν από μερικές εβδομάδες μια δημοσκόπηση στο Twitter, όπου διαθέτει περισσότερους από 66 εκατομμύρια ακολούθους, ρωτώντας τους εάν θα έπρεπε ή όχι να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην εταιρεία. Οι περισσότεροι τάχθηκαν υπέρ.

Μεταξύ άλλων, ο Musk κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στους τίτλους των ειδήσεων αναλαμβάνοντας τον Μάιο χρέη οικοδεσπότη στο Saturday Night Live στο NBC, ενώ συχνά εξήρε ορισμένα κρυπτονομίσματα, ανάμεσά τους το Dogecoin, με τα tweet του να δίνουν ώθηση στην αξία τους.

Το περιοδικό Time απονέμει τον τίτλο «Προσωπικότητα της Χρονιάς» από το 1927.

Φέτος, κήρυξε την τραγουδίστρια Ολίβια Ροντρίγκο «Διασκεδάστρια της Χρονιάς», την Αμερικανίδα αθλήτρια Σιμόν Μπάιλς «Αθλήτρια της Χρονιάς» και τους επιστήμονες των εμβολίων «Ήρωες της Χρονιάς».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!