Η Τesla ξεπέρασε το ένα τρισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία – Η συμφωνία με την Hertz που την «εκτόξευσε»

Μόλις έξι είναι οι εταιρείες των οποίων η κεφαλαιοποίηση υπερβαίνει το «όριο» του 1 τρισ. δολαρίων.

Η Tesla, πλέον, ανήκει σε αυτήν την μικρή και κλειστή ομάδα των εταιρειών που η χρηματιστηριακή της αξία ξεπέρασε το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.

Μόλις έξι είναι οι εταιρείες των οποίων η κεφαλαιοποίηση υπερβαίνει το «όριο» του 1 τρισ. δολαρίων.

Πρόκειται για τις Saudi Aramco, Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon και, από χθες, την Tesla.

Η συμφωνία-μαμούθ με την Hertz που εκτόξευσε την Tesla

Σε αυτήν την «έκρηξη» συνέβαλε, καταλυτικά, η χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας ενοικιάσεων Hertz, η οποία παρήγγειλε από την Tesla 100.000 Model 3 αξίας άνω των 4 δισ. δολαρίων για τις επιχειρηματικές της ανάγκες σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Αυτή ήταν και η «σπίθα» που πυροδότησε την εκτίναξη της μετοχής της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία ξεπέρασε τα 1.000 δολάρια ανά μερίδιο καταγράφοντας σε ένα 24ώρο αύξηση άνω του 12%.

Σύμφωνα με το Bloomberg, πλέον, η Tesla είναι η αυτοκινητοβιομηχανία με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία.

Σίγουρα, το γεγονός ότι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενοικιαζόμενων οχημάτων στον κόσμο ποντάρει στην ηλεκτροκίνηση είναι ένα καλό νέο, ενόψει της Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP26) που ξεκινά στη Γλασκώβη την Κυριακή.

Η Hertz ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι θα ολοκληρώσει την αγορά των Tesla Model 3 μέχρι το τέλος του 2022, ενώ θα δημιουργήσει, επίσης, δικό της δίκτυο σταθμών φόρτισης.

Μετά την άνοδο της μετοχής της Tesla κατά 12,6% τη Δευτέρα, το μερίδιο του 23% που κατέχει ο Elon Musk στην εταιρεία αξίζει περίπου 230 δισεκατομμύρια δολάρια, εδραιώνοντας την πρωτοκαθεδρία του στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Η συμφωνία της Tesla με την Hertz  ασκεί πίεση στους ανταγωνιστές της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων, όπως την Avis Budget Group και την Enterprise Holdings, ώστε να σκεφτούν σοβαρά να υιοθετήσουν τη διάθεση ηλεκτρικών οχημάτων στους στόλους τους.

Ο άκρατος ενθουσιασμός του Elon Musk

Ο άκρατος ενθουσιασμός του CEO της Tesla, Elon Musk, εκφράστηκε, όπως συνηθίζει, και μέσω twitter.

«Wild $T1mes!», έγραψε ο Musk.

«Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πλέον η κυρίαρχη τάση και μόλις τώρα ξεκινά να αυξάνεται η παγκόσμια ζήτηση και το ενδιαφέρον για αυτά», δήλωσε ο CEO της Hertz, Mark Fields, στο Reuters.

Η «επέλαση» του Tesla Model 3 στην Ευρώπη

Η αγοραστική ζήτηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάνει στροφή σε αρκετές μεγάλες αγορές.

Το Tesla Model 3 βρέθηκε στην πρώτη θέση των αυτοκινήτων με τις περισσότερες πωλήσεις- ανεξαρτήτου κατηγορίας –  στην Ευρώπη τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με  τη συμβουλευτική εταιρεία JATO Dynamics.

abb_img
spot_img