Ο ισχυρότερος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα βρίσκεται στη Μεταμόρφωση

Η Μοτοδυναμική σε συνεργασία με την Porsche AG στην Ελλάδα εγκατέστησε τον πρώτο σταθμό υψηλής ισχύος «Turbo Charge» στο Porsche Center της Αθήνας, στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Η Μοτοδυναμική αναπτύσσει ένα δίκτυο φόρτισης έχοντας αρωγό της προσπάθειά της την Porsche AG στην Ελλάδα. Ήδη ο πρώτος ταχυφορτιστής είναι γεγονός.

Ο Porsche Turbo Charge έχει δύο ανεξάρτητους φορτιστές με ικανότητα φόρτισης έως 320 Kw (2χ 160 Kw). 

Ο ταχυφορτιστής ξεπερνάει σε απόδοση κατά πολύ τον 175Kw ταχυφορτιστή που χρησιμοποιεί η Tesla.

Ο φορτιστής αυτός μπορεί να φορτίζει ταυτόχρονα δύο αυτοκίνητα, επαναφορτίζοντας τα στο 80% σε μόλις 20 λεπτά. Αφού φορτίσει το 80% τότε θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να φτάσει η μπαταρία σε πλήρη φόρτιση και να υπάρχει ενεργειακή ισορροπία.

Ο Porsche Turbo Charge είναι ένας ταχυφορτιστής υδρόψυκτος και διαθέτει 230 λίτρα ψυκτικό υγρό. Χρειάζεται τακτικά συντήρηση και η τιμή του υπολογίζεται περίπου στα 200.000 ευρώ.

Οι πελάτες και ιδιοκτήτες των Taycan θα έχουν την δυνατότητα μέσα από το σύστημα «plug & play» να φορτίζουν το αυτοκίνητο τους χωρίς κάποια ιδιαίτερη διαδικασία και εντελώς δωρεάν, χωρίς χρέωση.

Διαβάστε ακόμα: Περισσότεροι από 10.000 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων έρχονται το 2021

Η Μοτοδυναμική και η Porsche AG έχουν ήδη αρχίσει να καλλιεργούν ένα δίκτυο σταθμών φόρτισης, με κύριο φορτιστή τον Porsche Turbo Charge, αλλά και φορτιστές 22Kw σε όλα τα Porsche Center και φορτιστές 11Kw σε πέντε σημεία στην Ελλάδα (δύο στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη και έναν στο Ναύπλιο).

Σύντομα θα τοποθετηθούν και ταχυφορτιστές 100- 175 Kw στην Ιόνια Οδό και την Εγνατία Οδό. Μέχρι το τέλος του έτους ευελπιστούν να αυξήσουν τα σημεία φόρτισης σε 20.

abb_img
spot_img