Ο.Λ.Π. Α.Ε: Ημερίδα για τον εξηλεκτρισμό των πλοίων στον Πειραιά

Ημερίδα με θέμα τον «Εξηλεκτρισμό Πλοίων στο Λιμάνι του Πειραιά – Προοπτικές και Προκλήσεις» οργανώνει ο Ο.Λ.Π. Α.Ε, Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου.

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (Ο.Λ.Π. Α.Ε.) οργανώνει ημερίδα για την «Εξηλεκτρισμός Πλοίων στο Λιμάνι του Πειραιά – Προοπτικές και Προκλήσεις». Η ημερίδα θα λάβει χώρα την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΟΛΠ Α.Ε. Ακτή Μιαούλη 10, 18535, Πειραιάς.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας ενεργειακής μετάβασης των υποδομών του λιμένα Πειραιά. Όπως επίσης, και της προσαρμογής των λιμενικών λειτουργιών του στις επιταγές της Πράσινης Συμφωνίας και της Δέσμης Μέτρων της Ε.Ε. «Fit for 55».

Ποιοι θα είναι οι ομιλητές στην Ημερίδα του Ο.Λ.Π. Α.Ε;

Στην Ημερίδα θα δώσουν το παρών πλήθος κόσμου, από τον χώρο της ναυτιλίας και όχι μόνο. Μεταξύ άλλων θα είναι ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας. Φυσικά, στην Ημερίδα θα παρευρεθεί και μιλήσει ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Ακόμη, να σημειώσουμε πως η ΟΛΠ Α.Ε., μέσω 2 συγχρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. έργων CIPORT και EALING, έχει ήδη προχωρήσει σε αριθμό σχετικών δράσεων. Μάλιστα, έχει ήδη ολοκληρώσει το σύνολο των τεχνικών μελετών για 5 θέσεις ηλεκτροδότησης πλοίων στην ακτοπλοΐα. Όπως επίσης, και 4 θέσεις ηλεκτροδότησης πλοίων στην κρουαζιέρα, ενώ δρομολογεί την κατασκευή των εν λόγω έργων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ο.Λ.Π. Α.Ε. αναγνωρίζει την ανάγκη δημιουργίας συνεργατικού πλαισίου μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων. Στόχος είναι η εξασφάλιση της διαλειτουργικότητας και της συμβατότητας των «πράσινων» αυτών τεχνολογιών.

Σκυλακάκης: Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στα Υπεράκτια Αιολικά

Που θα εστιάσει η Ημερίδα;

Επίσης, η Ημερίδα θα εστιάσει στην παρουσίαση πρωτοβουλιών ανάπτυξης συστημάτων ηλεκτροδότησης πλοίων στους λιμένες. Επίσης, θα δώσει έμφαση στην ανταλλαγή απόψεων με στόχο τη διαμόρφωση βιώσιμων λειτουργικών, ρυθμιστικών/κανονιστικών και χρηματοοικονομικών μοντέλων.

Τέλος, όπως προαναφέραμε, η Ημερίδα θα γίνει στον Πειραιά, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΟΛΠ Α.Ε. Ακτή Μιαούλη 10, από τις 09:30 έως 14:00.

abb_img
spot_img