Ο Mortara πρώτος στη βαθμολογία της Formula E

Ο Mortara νίκησε στο Μεξικό και πέρασε πρώτος στη βαθμολογία οδηγών της Formula E. Οι επόμενοι αγώνες θα διεξαχθούν στη Νέα Υόρκη.

Ο Mortara νίκησε στο Μεξικό και πέρασε πρώτος στη βαθμολογία οδηγών της Formula E

Ο πιλότος της Venturi, Edoardo Mortara, νίκησε τον αγώνα για το πρωτάθλημα της Formula Ε που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιουνίου στο Autodromo Miguel E. Abed της Πουέμπλα στο Μεξικό και πήρε την πρωτιά στη βαθμολογία της κατάταξης των οδηγών. 

Πλέον, ο Ελβετοιταλός έχει 72 πόντους στην κατάταξη του πρωταθλήματος των οδηγών μετά από εννέα αγώνες, δέκα πόντους περισσότερους από τον δεύτερο οδηγό της Envision Virgin Racing, τον Ολλανδό Robin Frijns.

Δεύτερος στο Μεξικό τερμάτισε ο Γερμανός Pascal Wehrlein με Porsche. Ακόμη, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Νεοζηλανδός rookie Nick Cassidy, ο οποίος έτρεχε με την Envision Virgin Racing.

«Τι φοβερό Σαββατοκύριακο για εμάς! 40 πόντοι για εμάς σε δύο ημέρες», δήλωσε ο Mortara, μετά τη νίκη του.

«Ο Pascal ήταν πολύ καλός σήμερα. Ήταν πολύ δύσκολο να τον κρατήσω πίσω μου. Καταναλώσαμε περισσότερη ενέργεια στην αρχή του αγώνα, ώστε να δημιουργήσουμε μία απόσταση ασφαλείας και έτσι αργότερα έπρεπε να διατηρήσουμε ενέργεια»,

είπε ο ίδιος όσον αφορά τη στρατηγική του αγώνα.

Στη βαθμολογία των ομάδων η Mercedes διατηρεί το προβάδισμα, παραμένοντας στην κορυφή, με μόλις τρεις βαθμούς περισσότερους από τη δεύτερη DS Techeetah, ενώ η Jaguar καταλαμβάνει την Τρίτη θέση

Οι επόμενοι τρεις διπλοί αγώνες που απομένουν θα διεξαχθούν στη Νέα Υόρκη το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουλίου. Ακόμη, θα δούμε αγώνες στο Λονδίνο 24-25 Ιουλίου και στο Βερολίνο 14 και 15 Αυγούστου.

Editorial