Η νέα γενιά του Audi R8 θα είναι ηλεκτρική!

Το τέλος εποχής για το Audi R8 πλησιάζει και ο διάδοχός του αναμένεται να ακολουθήσει το μονοπάτι της ηλεκτροκίνησης.

Το Audi R8 από την πρώτη του εμφάνιση το 2006 μάγεψε τα πλήθη. Πλέον, η νέα γενιά του θα είναι αμιγώς ηλεκτρική!

Μάλιστα, το μελλοντικό ηλεκτρικό μοντέλο θα έχει αμάξωμα με δύο θύρες, δύο θέσεις στην καμπίνα και δυνατές επιδόσεις. Όπως το τωρινό R8, αλλά με λίγο… διαφορετικό κινητήριο σύνολο.

Audi R8 vs Audi RS Q e-tron: Δαυίδ εναντίον Γολιάθ!

Νέα πλατφόρμα με υπογραφή Audi και Porsche

Ο ηλεκτρικός… αντικαταστάτης θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα, προϊόν της από κοινού δημιουργίας Audi και Porsche. Η εν λόγω πλατφόρμα θα έχει νέα σχεδίαση, διαφορετική από αυτή που χρησιμοποιεί το Audi e-tron GT και η Porsche Taycan.

Την ίδια πλατφόρμα θα χρησιμοποιήσουν και άλλα μοντέλα της Audi, ενώ είναι πιθανή μελλοντικά η δημιουργία ενός SUV κι ενός sedan μοντέλου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο μελλοντικό ηλεκτρικό, το πάτωμα το οποία θα κατασκευάζεται στο χέρι. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το υπάρχον R8.

Το teaser του Audi Activesphere μας εξάπτει τη φαντασία!

Με μεγαλύτερη ισχύ ο ηλεκτρικός διάδοχος του Audi R8

Οι εργασίες για την παραγωγή του ηλεκτρικού μοντέλου θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της μάρκας στο Bollinger Hofe. Το εν λόγω εργοστάσιο είναι πλήρως υπερσύγχρονο και φιλοξενεί επίσης την παραγωγή των e-tron GT και RS e-tron GT.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις του μελλοντικού supercar, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι θα ξεπερνά την ισχύ των 650 ίππων του Audi R8. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες η νέα «ηλεκτρική» γενιά θα κάνει την εμφάνισή της στα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!