Ο νέος γαλλικός νόμος που θα βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να μετακινούνται χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια

Πριν από αμέτρητα χρόνια, οι άνθρωποι έμαθαν πώς να δημιουργούν φωτιά.
Από τότε, η ανθρωπότητα προκαλεί καύσεις προκειμένου να μπορεί να τροφοδοτείται με ενέργεια (αρχικά για θερμότητα και πιο πρόσφατα για ηλεκτρική ενέργεια και για την κίνηση των οχημάτων).

Επιτέλους ωστόσο, βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου μπορούμε να σταματήσουμε να προκαλούμε καύσεις για αυτούς τους σκοπούς. Πλέον μπορούμε να δημιουργήσουμε ηλεκτρική ενέργεια συλλέγοντας το φως του ήλιου και τον άνεμο και μπορούμε να τροφοδοτήσουμε τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά με ηλεκτρισμό που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Διαβάστε επίσης: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι οικονομικότερες από τα ορυκτά καύσιμα

O Desmond Wheatley για παράδειγμα είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Beam Global (πρώην Envision Solar) που πρόκειται για μια εταιρεία που παράγει διάφορους τύπους σταθμών φόρτισης EV οι οποίοι χρησιμοποιούν ηλιακή ενέργεια.

Η γαλλική νομοθεσία που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα

driving on sunshine

Η Γαλλία μόλις ανακοίνωσε ένα νομοσχέδιο που αφορά στο κλίμα σύμφωνα με το οποίο το 30% της επιφάνειας των νέων εμπορικών και βιομηχανικών κτιρίων θα πρέπει να καλύπτεται από ηλιακά πάνελ από την 1η Ιανουαρίου 2023, σε ενάμιση χρόνο δηλαδή από τώρα.

Αυτά τα ηλιακά πάνελ θα είναι σε θέση να τροφοδοτήσουν πολλά ηλεκτρικά οχήματα, αλλά δεν θα είναι τα μόνα που θα προσφέρουν σε αυτό το νέο κύμα ηλιακής ισχύος.

Οι χώροι στάθμευσης που ξεπερνούν τα 500μ² θα πρέπει να καλύπτονται τουλάχιστον κατά το 50% της επιφάνειας τους επίσης με ηλιακά πάνελ ξεκινώντας από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Αυτά τα κτίρια και οι χώροι στάθμευσης θα αποτελέσουν μια σημαντική εκκίνηση ώστε να καταφέρει η χώρα να περάσει σε μια εποχή με απαλλαγμένη από τους ρύπους τεχνολογία.

Εν τω μεταξύ, τον Ιούνιο, το 16% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στη Γαλλία ήταν πωλήσεις έξυπνων plug -in οχημάτων.

Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι η υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται και ίσως τελικά η συγκεκριμένη νομοθεσία βοηθήσει εκατομμύρια Γάλλους οδηγούς να οδηγήσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κινούνται από την ηλιακή ενέργεια που θα παράγεται στις στέγες των κτιρίων αυτών.

Διαβάστε επίσης: Στη Σιγκαπούρη ολοκληρώθηκε μια από τις μεγαλύτερες πλωτές μονάδες ηλιακής ενέργειας στον κόσμο

Οι σχετικές άδειες αναμένεται επίσης να εξορθολογιστούν, σύμφωνα με τον νέο νόμο, επιτρέποντας στα έργα ηλιακής ενέργειας να τοποθετούνται ευκολότερα και σε παράκτιες περιοχές.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!