Ο OHE επανήλθε: Πως τα 6,6 δισ. του Elon Musk θα εξαλείψουν την παγκόσμια πείνα

O Elon Musk φαίνεται πολύ πρόθυμος να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη, αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το εάν οι οργανισμοί μπορούν να χρησιμοποιούν τα κεφάλαια με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο. Ο ΟΗΕ μόλις του απάντησε.

Τα tweets γράφουν ιστορία… και συγκεκριμένα την ιστορία του διαλόγου που θέλει να πείσει τον Elon Musk να διαθέσει 6 δισ. δολάρια, προκειμένου να εξαλείψει την παγκόσμια πείνα.

Με αφορμή ένα πρόσφατο δημοσίευμα, ο διευθυντής του ΟΗΕ είχε ανέφερε ότι «Το 2% του πλούτου του Elon Musk θα μπορούσε να επιλύσει το ζήτημα…της παγκόσμιας πείνας».

Πιο συγκεκριμένα, ο διευθυντής του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών (WFP) David Beasley μοιράστηκε στο Twitter ουσιαστικά τη σκέψη ότι οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας, χρησιμοποιώντας ένα μικρό ποσοστό του πλούτου τους, αν και τα περισσότερα από αυτά τα άτομα έχουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους, δεσμευμένο.

Και περίπου μια ημέρα αργότερα, ο Elon Musk δεν δίστασε να απαντήσει στο συγκεκριμένο tweet, λέγοντας ότι αν το WFP μπορεί να αποδείξει πως ακριβώς μπορούν τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια να επιλύσουν το πρόβλημα της πείνας στον κόσμο, τότε εκείνος θα πουλήσει τις μετοχές της Tesla και θα διαθέσει αυτά τα χρήματα.

O Elon Musk φαινόταν τότε να είναι πολύ πρόθυμος να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη, αλλά ταυτόχρονα σίγουρος ότι οι οργανισμοί μπορεί να μην χρησιμοποιούν τα κεφάλαια με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο.

Το σχέδιο του ΟΗΕ και η «έκκληση στους δισεκατομμυριούχους»

Τη Δευτέρα, ο ΟΗΕ επανήλθε, με το σχέδιό του για την εξάλειψη της πείνας. Με 6,6 δισ. δολάρια θα σωθούν από την πείνα 42 εκατ. άτομα σε 43 χώρες, ανέφερε χαρακτηριστικά ο οργανισμός.

Το σχέδιό του ΟΗΕ, που φέρει τον τίτλο «μία έκκληση στους δισεκατομμυριούχους», περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων, το ποσό των 3,5 δισ. δολαρίων για τρόφιμα και για τη διανομή τους καθώς και 2 δισ. δολάρια για τη διανομή κουπονιών σίτισης και μετρητών.

«Αυτή η κρίση πείνας είναι επείγουσα, πρωτοφανής και μπορεί να αποφευχθεί. Elon Musk, ζήτησες μια ξεκάθαρη απάντηση και ανοιχτά βιβλία. Εδώ είναι!», έγραψε ο David Beasley. «Είμαστε έτοιμοι να σου μιλήσουμε για να σώσουμε ζωές».

Μια εφάπαξ έκκληση στους δισεκατομμυριούχους

Στην «έκκληση για στους δισεκατομμυριούχους»  διαβάζουμε ότι οι συγκρούσεις, η κλιματική κρίση, οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 και το αυξανόμενο κόστος για την προσέγγιση ανθρώπων που έχουν ανάγκη συνεχίζει τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που διαιωνίζουν της πείνα.

6,6 δισεκατομμύρια δολάρια είναι ικανά να βοηθήσουν στην αποτροπή της πείνας για 42 εκατομμύρια ανθρώπους σε 43 χώρες.

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων (WFP) απηύθυνε έκκληση προς τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου να δωρίσουν 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια για να σώσουν 42 εκατομμύρια ανθρώπους από την πείνα και πιο κάτω μπορείτε να δείτε μια λεπτομερή ανάλυση του τρόπου με τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί αυτό το ποσό.

  • 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ θα διατεθούν για τρόφιμα και την παράδοσή τους, συμπεριλαμβανομένου του κόστους αποστολής και μεταφοράς σε κάθε χώρα, καθώς και αποθήκευση και παράδοση τροφίμων με χρήση αεροπορικών, χερσαίων και ακτοπλοϊκών μεταφορών, σε συμβασιούχους οδηγούς φορτηγών και τις απαιτούμενες συνοδείες ασφαλείας σε ζώνες που έχουν πληγεί από συγκρούσεις για να διανείμει φαγητό σε όσους το χρειάζονται περισσότερο.
  • 2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ θα δeιατεθούν ως μετρητά και ως κουπόνια τροφίμων (συμπεριλαμβανομένων των τελών συναλλαγής) σε μέρη όπου μπορούν να λειτουργήσουν οι αγορές. Αυτό το είδος βοήθειας δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να αγοράσουν τα τρόφιμα της επιλογής τους και υποστηρίζει τις τοπικές οικονομίες.
  • 700 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ θα διατεθούν ανά χώρα για το σχεδιασμό και τη διαχείριση της εφαρμογής αποδοτικών και αποτελεσματικών προγραμμάτων για εκατομμύρια τόνους επιπλέον τροφίμων και μεταφορών μετρητών και κουπονιών, προσαρμοσμένα στις συνθήκες της κάθε χώρας και στους λειτουργικούς κινδύνους που υπάρχουν σε 43 χώρες. Αυτό περιλαμβάνει εγκαταστάσεις γραφείων και την ασφάλειά τους, καθώς και την παρακολούθηση των διανομών, διασφαλίζοντας ότι η βοήθεια θα φθάσει τελικά στους πιο ευάλωτους.
  • 400 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ θα διατεθούν για τη διαχείριση παγκόσμιων και περιφερειακών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου του συντονισμού των παγκόσμιων γραμμών ανεφοδιασμού και των αεροπορικών διαδρομών, την παγκόσμια παρακολούθηση και ανάλυση της πείνας και τη διαχείριση των κινδύνων με ανεξάρτητους ελεγκτές που θα είναι αφοσιωμένοι στην εποπτεία όλων των διαδικασιών.

Το σχέδιο του WFP μπορεί να βοηθήσει 42 εκατομμύρια ανθρώπους που βρίσκονται στο όριο του λιμού.

Μένει τώρα να φανεί εάν ο Elon Musk θα κάνει πραγματικότητά, τη δέσμευσή του να πουλήσει μετοχές της Tesla, για να λύσει το πρόβλημα της πείνας.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!